Balassi utcai játszótér átadása

2015. december 14., hétfő, 11:44

Nagy sikerrel adtuk át a Balassi utcai KRESZ-parkot és kibővített játszóteret a gyerekeknek

Az Európai Mobilitási Hét keretében szerveztük meg a játszótér átadását szeptember 18-án. A gyermekek és családok számára az egyik legérdekesebb nyári beruházás, ragyogó napsütés és változatos programok várták az érdeklődőket.

Dr. Zsombok László polgármester úr elmondta, hogy régi vágya a városvezetésnek egy igazán korszerű játszótér és egy ehhez hasonló KRESZ-pálya Monoron. Fontos része a gyerekek tudatos nevelésének a közlekedési szabályok megismertetése, melyre nagyon jó lehetőséget nyújt a közlekedési lámpákkal, útjelző táblákkal és gyalogátkelőhelyekkel ellátott pálya a játszótér körül. Köszönetet mondott a Belügyminisztérium támogatásért és a Monori Rendőrkapitányság szakmai tanácsaiért a pálya kialakításában.

Pogácsás Tibor államtitkár úr köszöntőjében visszaemlékezett azokra az időkre, amikor gyerekkorában az egykori monori strand üres medencéjébe jártak iskola után focizni. Majd néhány évtized után, városvezetőként, az akkor elhagyatott területen megépítették az egyedi építészeti megoldásokkal elkészült uszodát. Ennek is köszönhető, hogy Monornak ez a területe fontos része lett a város életének, a megújuló sportteleppel és egyre többféle sportolási lehetőséggel.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően mindenki kipróbálhatta a felújított játszótér új játékait, a KRESZ-parkot és az árnyékos fák alatt kialakított pihenőparkot. A napot lábhajtású gokartozás, népi játszótér, trambulin, légvár, lézeres sebességmérés, KRESZ-teszt és a Kiss Kata zenekar gyermekkoncertje tette emlékezetesebbé!