Jelentős beruházásokat készítenek elő a monori középiskolákban

2020. december 2., szerda, 10:45

A József Attila Gimnázium és Szakgimnázium, valamint a Szterényi József Technikum és Szakközépiskola részére is jelentős, bővítéseket megelőző előkészítő támogatásokat ítélt meg Magyarország Kormánya.

Az utóbbi, Ceglédi Szakképzési Centrum égisze alatt működő középiskola részére 132 millió forint támogatás jut, melyről az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatta az érdeklődőket. Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írják, hogy a monori iskola főépületének új, mintegy 3 milliárd forintos beruházással készülő épületszárnya tantermeknek, tanműhelyeknek és egy ágazati képző központnak ad helyet a jövőben. Az intézmény fejlesztésével egy korszerűen kialakított oktatási környezet áll majd az iskola csaknem hatszáz tanulójának rendelkezésére. A helyi vállalatokkal és vállalkozókkal kialakuló szorosabb együttműködés a térség gazdasági előrehaladását is elősegítené.

A József Attila Gimnázium és Szakgimnázium részére több mint 40 millió forintról döntött a kormányzat, mely szintén egy jelentős bővítés első munkafázisainak költségeit fedezi. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a Támogatott a Monori Tankerületi Központ, így a beruházás előkészítője az iskolákat fenntartó állami szerv lesz.

Reméljük, hogy a közel másfél ezer Monoron tanuló középiskolás mihamarabb kibővült, és korszerűsített iskolákat látogathat városunkban!