Megújult a Városi Piac

2020. augusztus 4., kedd, 08:30

Befejeződött a közel 20 éve átadott Városi Piac felújítása. A Pest megyei kompenzációs program keretében, a „Helyi piacok fejlesztése” pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően többek között új parkolók épültek és sok részletében megszépült piac várja az eladókat és vevőket. 

A Városi Piac tavaszi kényszerű bezárása okán, a tervezettnél korábban, áprilisban kezdődhetett meg az önkormányzati tulajdonban lévő épületrészek és eszközök felújítása. A 120 meglévő asztal deszkázatának felületkezelése mellett 50 új árusító asztal is beszerzésre került. Az épületeken megújultak a kapuk, korszerű világítótesteket szereltek fel és a legfontosabb helyiségek (mosdók, piacfelügyelői iroda, tárolóhelyiségek) felújítása is megtörtént.

A tetőszerkezet teljeskörű felújtáson esett át, melynek során a rácsos fém tartóelemek és a fa burkolatok felületkezelése, festése; a műanyag felülvilágító elemek cseréje; valamint új madárvédő háló elhelyezése történt meg. Több mint ezer négyzetméteren volt szükség a térkő burkolat alatti rétegrend megerősítésére, ezzel helyreállítva a megsüllyedt padlózatot és a vízelvezetést. A beruházás részeként a piac melletti két utcában (Forrás és Bocskai) 27 darab szabályos, úttesttel párhuzamos parkoló készült el, ezzel is hozzájárulva a város parkolási helyzetének javításához. Reméljük, hogy a most véget ért munkáknak köszönhetően újabb évtizedekig használhatjuk zavartalanul a térség egyik leglátogatottabb paicát!