Monorról szól a Kossuth Rádió Országjáró műsora szombaton

2023. január 26., csütörtök, 09:05

A műsor készítői  az ezer pince városában a Strázsa-hegyen az egyik legrégebbi pincében rendezik be alkalmi stúdiójukat. Az öt órás élő adásban megszólalnak mindazok, akiknek fontos szülővárosuk,  ismerői ápolói, őrzői a monori értékeknek.  A műsorban felelevenedik a helyi szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya.  Bemutatják a Strázsa-hegyi borászati tanösvényt és borutat, felkapaszkodnak a kilátóba, és élő adásban kapcsolódnak be egy családi pincészet éppen zajló munkálataiba, de bemutatják a babos toroskáposzta készítését is. 

Helyi zenészek és fiatal tehetségek muzsikálnak majd a  Pincefaluban. Az adásban száguldó riporter jelentkezik a város  különböző pontjáról, a helytörténeti kiállításból vagy az országban egyedülálló köztéri gyógynövényparkból.  A műsor hallgatói megismerhetik az idén 100 éves Monori Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület történetét és a szépséges monori keringő szárnyaló történetét.   Az Országjáró délutáni műsorrészében bemutatkoznak a helyi alkotók, festők szobrászművészek, ékszerkészítők, gobelinhímzők, különleges gyűjtemények tulajdonosai. 

A Monorról szóló adás az elhangzást követően visszahallgatható a www.mediaklikk.hu weboldalon, képes beszámolóját pedig megtalálják a Kossuth rádió, Facebook oldalán.

Az Országjáró 01.28-án szombaton délelőtt 10.00-12.00 és délután 14.30-17.30 között hallható a Kossuth rádióban.