NYÁRI INTÉZMÉNYI FELÚJÍTÁSOK

2021. augusztus 24., kedd, 17:48

Számos közintézmény, többek között a bölcsőde, az óvodák, a könyvtár, a gondozási központ és a Városháza bizonyos részei kerülnek felújításra, átalakításra a nyár folyamán, valamint a szükséges javításokat is ekkor végzik el az épületeken, hogy szeptembertől megint százszázalékosan álljanak a lakosok rendelkezésére.

A bölcsődében a játszóudvar kerítésének cseréje vált esedékessé, emellett érintésvédelmi felülvizsgálati javítások és a fűtésrendszer karbantartása történik meg az épületben.

A Kossuth Lajos Óvodában a gazdasági bejáratának a betonozása kerül sorra, a feltöredezett felület folyamatos kokázatot jelent például az ételhordó autó kerekeire nézve. A tornaszoba festése, a korábbi beázás javítása, a régi épületek tetőcserepeinek átvizsgálása, pótlása és a bejárati ajtó vakolatának javítása is idén esedékes. Több mosdócsaptelepet és WC-tartályt már kicseréltek.

A Petőfi Óvodára villanyszerelési munkák várnak, emellett folytatják az udvar napvitorlákkal való árnyékolását, védőtetőket is kialakítanak az árnyékolókra, valamint egy korábbi csőtörés miatt a csoportszoba tisztasági festése is most lesz aktuális.

A Mesevár Óvoda új épü-let lévén ugyan jól hőszigetelt, azonban mivel nagyok az ablakfelületek, nagyon meleg van bent a csoportokban. Egy vállalkozó három darab klímát ajánlott föl, egy másik vállalkozó pedig azzal járul hozzá, hogy ingyen beszereli. Emellett a főbejárat előtti részt fogják csatornával ellátni.

A Szivárvány Óvodában egy, a teraszra elhelyezett árnyékoló áll tárgyalás alatt, ittis lesznek bizonyos villanysze- relési munkák és a külső világítás korszerűsítése, valamint a csaptelepek, WC-tartályok cseréje is meg fog történni.

A Tesz Vesz Óvodában a nyári bezárással kezdődnek a munkák: a folyosón cserélik majd a járólapot, öt csoportszobát kifestenek és négy csoportszoba ablakaira kerülnek redőnyök.

A Monori Gondozási Központban klímák kerülnek behelyezésre négy helyiségbe: ez az idősek miatt az ebédlőben kiemelten fontos lesz. Erre az épületre is vár tisztasági festés és a korlát javítása is megtörténik majd. A Dr. Bor- zsák István Városi Könyvtárban padlóburkolat, valamint radiátorcsere lesz, a Városházán pedig történt már egy tetőjavítás, emellett a kaputechnikán fognak javítani és a beléptetőrendszer is átalakításra kerül.