Kisebb busszal teljesíti a Volánbusz a helyi járatot

2021. február 22., hétfő, 09:42

Február elejétől kisebb busz járja Monor utcáit, miután hosszas tárgyalások után teljesült a lakosság és az önkormányzat közös kérése. A Volánbusz az eddigi járműhöz képest a városképhez jobban illő járművel szállítja a helyi járat utasait.
- Régi elvárás volt ez a lakosok és az önkormányzat részéről is – mondta el korábban Darázsi Kálmán polgármester. – Többször egyeztettünk a Volánbusz vezetésével, közel fél évvel ezelőtt érkezett egy ígéret, hogy megoldható lenne a kisebb busz üzemeltetése.

A helyi járat elindulása óta eddig nem volt lehetőség egy ekkora jármű üzembe állítására, mert nem volt a cég flottájában ilyen méretű busz. A Monoron most szolgálatba álló autó teljesítménye szinte fele akkora mint az előzőé volt, súlya lényegesen könnyebb, így kevésbé terheli az utakat. További előnyei, hogy méretéből adódóan könnyebben tud befordulni a szűk utcákba, kereszteződésekbe; a károsanyag kibocsátása is jóval kedvezőbb. Az elmúlt évek tapasztalatai mutatják, hogy szükség van erre a járatra, hiszen a város élhetőségét segíti, megkönnyíti a monoriak életét, növeli a lakosok kényelmét. A helyi járat menetrendje IDE KATTINTVA letölthető formában is elérhető.