Idén másodjára is kátyúmentesítik az utakat

2020. szeptember 8., kedd, 13:24

Az önkormányzati feladatellátási rendszerben a kátyújavítási munkálatokat a Kövál Nonprofit Zrt-t végezteti el az önkormányzat megbízásából; melyre idén két alkalommal is sor kerül. Az alvállalozó bevonásával, folyamatos szakértő felügyelet mellett elvégzett tavaszi munkák után, várhatóan a héten kerül sor az újabb kátyúmentesítésre a monori fenntartású közutakon. Az előzetes felmérés után kialakult munkatervben szereplő úthibák javítása során előbb a kátyúk körbevágásával kezdődik meg a javítási folyamat. Városrészenként haladnak a munkával, a kivágásokat és kátyúk takarítását követően történik meg a melegaszfalttal történő javítás, melyet a két aszfaltréteg illesztését fedő szigetelés tesz tartóssá.

A város mellékútjainak zöme az ezredforduló környékén készült el, így közel húsz éves, stabilizált felületű utakról van szó, melyeken az elmúlt években egyre több gépjármű közlekedik. Magasabb műszaki tartalommal, süllyesztett szegéllyel csak az utóbbi években készültek új aszfaltozások. A város költségvetése önmagában nem teszi lehetővé, hogy új aszfaltszőnyegezések történjenek - ilyen jellegű munkálatokhoz pályázati támogatásra van szükség. Fontos kiemelni, hogy a kátyúmentesítési munkák a város által fenntartott utakat érintik. A fő közlekedési útvonalak (Kossuth Lajos utca, Ady Endre utca, József Attila utca, Móricz Zsigmond utca első szakasza) a Magyar Közút kezelésében vannak, városunk vezetése folyamatosan lobbizik ezek felújításáért is. 

Köszönjük a lakosság türelmét, és kérjük, hogy a munkálatok közelében figyelmesen közlekedjenek! Reméljük, hogy városunk bevezető útjainak felújításáról is mihamarabb be tudunk számolni!