Szerdán este szúnyogirtás lesz Monoron

2018. június 18., hétfő, 16:23

Idén a csapadékos időjárás miatt kialakult pangó vizek és a hirtelen erős felmelegedés kedvezett a csípős szúnyog elszaporodásának, ami sok bosszúságot okozott a monoriaknak is. Városunk vezetése már áprilisban kezdeményezte a Katasztrófavédelemnél, hogy Monor is bekerülhessen a központi szúnyoggyérítési programba. A kérelmet elutasították, így az önkormányzat saját költségvetéséből gondoskodik a szúnyogirtásról Monor területén.

Az eredetileg tervezett időpont két héttel módosult az időjárás miatt, így június 20-án (pótnapok június 21. és 22.) végzik el a szúnyoggyérítést légi és földi úton. A CORAX-BIONER Biotechnológiai Zrt. a munkavégzés során az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által engedélyezett irtószereket, valamint az Országos Epidemiológiai Központ által előírt technológiákat alkalmazza. A légi és földi úton történő szúnyoggyérítés szakmai irányítását érvényes egészségügyi gázmesteri képesítéssel rendelkező szakember látja el. A kivitelezést Coratrin szúnyogirtó szerrel végzik, mely emberre és melegvérű állatokra nem veszélyes, kizárólag rovarokra van káros hatással, erre kérjük, hogy méhész ismerőseiket figyelmeztessék!

A légi kémiai védekezés 2018. június 20-án, a napnyugtát megelőző időszakban történik, várhatóan 19 óra után számíthatnak az alacsonyan szálló repülőgépre városunk felett. A 12,5 km2 területen végzett irtást egyes sűrű lombozattal benőtt területeken földi, úgynevezett meleg ködöléses eljárással egészítik ki. Köszönjük türelmüket!