Gyepmesteri feladatok

2018. január 8., hétfő, 10:29

A képviselő-testület a december havi soros ülésén tárgyalta a gyepmesteri feladatok ellátásáról szóló napirendi pontot. A beszámolóból kiderül, hogy az idei év első 11 hónapjában több mint 130 kutyát fogtak be a város közterületeiről, melyeknek csak töredéke volt ellátva chippel. A szolgáltatás folytatása – azon túl, hogy kötelező önkormányzati feladat – így mindenképpen indokolt.

A 2017. évre megbízott Szomorú Szív Kft. tájékoztatta az önkormányzatot, hogy jogutódja nyitott a szerződés meghosszabbítására és a gyepmesteri feladatok 2018-ban történő ellátására. Monor Város Önkormányzata ezt követően a meghívásos, egyfordulós pályázatot hirdetett, melyre három ajánlattevőt kért fel. A felhívásra a jelenleg szerződéssel rendelkező szolgáltató adott be ajánlatot, így 2018-ban a HD-Herczig Kft. látja el Monoron a gyepmesteri faladatokat.

A szolgáltató vállalta a 24 órás ügyeletet, a kóbor kutyák, valamint a kisállat tetemek elszállítását a város közterületeiről. Ilyen esetekben a 06-20/964-30-25-ös telefonszámon jelezhetik igényüket a szolgáltató felé.