Rendőrségi hírek

2023. március 20., hétfő, 14:33

Pest VMRFK Monori Rendőrkapitányság híreit közüljük: 

Az monori rendőrök elfogták a csapatot, akik a város különböző részein randalíroztak. A gyanú szerint, ami csak szembe jött velük, rongálták, kitépték, felgyújtották.

Egy helybéli férfi feljelentésére indultak meg a nyomozók 2022. december 7-én délelőtt. Egy parkban 6 közlekedési táblát, 2 padot és 3 forgalomirányitó lámpát rongáltak meg, tettükkel mintegy 2 millió forintos kárt okoztak ismeretlenek.

A nyomozók alapos, minden részletre kiterjedő helyszíni szemlét tartottak, gyűjtötték a nyomokat, bizonyítékokat, tanúkat hallgattak ki. A motiválatlan banda magatartása a nyomozók számára jól nyomon követhető volt, hamar körvonalazódni látszott, kiket kell keresniük. Mint kiderítették, nem csak egy balhéjuk volt, ami miatt felelősségük vitathatatlan. A gyanú szerint korábban, egy parkban fahidakat és kukát, egy kertben emlékművet rongáltak meg. Jártukban-keltükben gépkocsit gyújtottak fel, egy lakóépület ablakait és redőnyeit kaviccsal dobálták meg. A rombolást hol együtt, hol egy másik csapathoz verődve követték el.

A 19 éves B. Norbertet, valamint 14 és 15 éves fiatalkorú társát elfogták a zsaruk. A fiatalok többnyire egymást terhelték be vallomásukkal, volt amelyikük nem beszélt és tagadott.

A Monori Rendőrkapitányság mindhármukkal szemben folytatólagosan elkövetett, nagyobb kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást. A nyomozásban a rendőrök tovább vizsgálják a környéken elkövetett hasonló jellegű cselekményeket, és mindent megtesznek, hogy az elkövetői kör újabb nevekkel bővüljön.

 

 

A monori járőrök között olajozottan működik a kommunikáció. Az információcsere is közrejátszott abban, hogy egy asszony ne üthesse bottal ellopott biciklijének nyomát. Azóta újra tekerhet.

Először a monori vasútállomásra indítottak rendőröket 2023. március 9-én késő este. Egy asszony hiába kereste a korábban a tárolóban hagyott, 70 ezer forintos, lezárt drótszamarát, valaki lefeszítette, letaposta róla a zárt és elvitte.

A lopásról és a krémszínű, női bicikliről szóló hír végig söpört a rendőrségi rádiócsatornán, az egyik forgalmazó pedig jelezte, a könyvtárnál látják a kerékpárt egy férfivel. A 42 éves, munkanélküli férfi állította, egy cimboráját kísérte, a bicikli nála volt és mivel a barátja alig állt a lábán, segített neki tolni.

Amíg a monori nyomozók tisztázzák a lopás részleteit, a kerékpár visszakerülhetett tulajdonosához.

 

 

Őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta.

Egy monori férfi tárcsázta a segélyhívót 2023. március 5-én nem sokkal éjfél után. Elmondta, hogy otthonában megjelent -egy általa névről ismert helybéli férfi-, előkapott egy kést és pénzt követelt tőle, miközben ordítozta „Tedd ki a pénzt, vagy megöllek!”

A férfi nem engedelmeskedett, dulakodni kezdtek, miközben támadója a késsel jobb combját megvágta. Könnyű, hámsérülést szenvedett. A sértett alvó barátnője felriadt a történtek hallatán, az elkövetőt közösen, a rendőrök kiérkezésig visszatartották. Az egyenruhások a helyszínen elfogták.

Időközben egy másik rendőri egység egy Budapest felől Monor irányába közlekedő személyvonaton helyszínelt. Összeértek a szálak, az ott elkövetett bűncselekménnyel is a 31 éves H. Andrét hozták összefüggésbe. Adataink szerint a férfi pár órával elfogása előtt a vonaton kötött bele több utasba. Tőlük kábítószert követelt, miközben kísértetiesen hasonló mondatát ismételgette: „Megöllek Titeket!”. Ahogyan később Monoron pénzt, akkor a szerelvényen kábítószert sem kapott, dühében egy eltört sörösüveg darabját vette magához, amivel egy férfinak a tenyerét, egy segítségére siető másik utasnak a nyakát vágta meg. A támadás következtében egyikük könnyű míg a másik férfi súlyos sérülést szenvedett. 

H. André kihallgatásán egyik ügy vonatkozásában sem tett vallomást. A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett 31 éves férfival szemben rablás bűntettének kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. Kezdeményezték letartóztatását, amit az ügyészség indítványára a bíróság 2023. március 7-én elrendelt.