Meg kell vizsgálni az Uszoda működési feltételeit

2022. szeptember 2., péntek, 11:16

Monor Város képviselő-testülete számára a tegnapi ülésen ismertetésre került a megnövekedett energiaárak mellett a különböző intézmények és épületek üzemeltetési költsége a téli időszakra.

A jelentős önkormányzati kiegészítő támogatással működő Monori Városi Uszoda esetében a költségek emelkedése olyan mértékű, hogy azt a belépődíjak emelésével és a szolgáltatások jellemzőinek megváltoztatásával lehet esetlegesen kigazdálkodni. A belépődíjak és sávbérleti díjak emelése egyébként is napirendre került volna tekintettel arra, hogy a díjak az elmúlt több, mint 10 évben változatlanok voltak.

A képviselők az ülésen úgy döntöttek, hogy

  • a 2022.09.15-i testületi ülésre el kell készüljön egy az uszodára fókuszáló döntéselőkészítő anyag, mely alapján felelős döntést tudnak hozni a működtetés lehetséges feltételeiről
  • a képviselő-testület őszi-téli ülésszakán napirenden tartja az uszoda és a többi intézmény energetikai korszerűsítését és dolgozik a szükséges koncepció, illetve kiviteli tervek elkészítésén. A tervek birtokában lehetséges megpályáztatni a kivitelezést, melyre saját forrás, illetve állami céltámogatás adhat lehetőséget
  • a vízfeltöltését mielőbb meg kell kezdeni az uszoda statikai és gépészeti technológiájának védelme érdekében is

Az uszoda karbantartása a jövő héten befejeződik és megkezdődik a vízfeltöltése, az uszoda indulásának lehetséges legkorábbi időpontja: 2022.09.19.