Köszöntötték az idei Jó Tanuló - Jó Sportoló díjjal kitüntetett fiatalokat

2022. szeptember 15., csütörtök, 14:56

Több mint tíz éves hagyomány, hogy a tanévkezdést  követő első képviselő-testületi ülésen köszöntik a "Monor Város Jó Tanulója - Jó Sportolója" díjjal elismert monori fiatalokat. Az elismerést azok a városunkban lakó és itt sportoló általános iskolai, és középiskolai diákok kaphatják, akik kiemelkedő sport tevékenységük mellett tanulmányiakban is jeleskednek. Az előző tanévben elért eredmények alapján, az Emberi Erőforrások Bizottságának javaslatára három jól tanuló, jó sportolót díjazott az önkormányzat.

Seres Júlia úszás

Öt éves korától úszik, 2017 óta versenyzőként. Céltudatos, fegyelmezett, alázatos és kitartó, így elmondható róla, hogy minden sportban dolgozó szakember "álma". Nincs olyan edzésgyakorlat, amit ne tudna pontosan teljesíteni. PozitÍv személyiség, aki jókedélyűségével mindig színt visz az edzésekbe, ami csapattársaira is jó hatással van. A Monori SE úszójaként korosztályos országos bajnoki döntőt úszhatott, 200 méteres pillangóúszásban 8. helyet szerzett; emellett több, hazánkban rendezett nemzetközi versenyen is dobogóra állhatott 100 és 200 méteres pillangóúszásban és 200 méteres gyorsúszásban. Iskolai tanulmányai során is kiemelkedik, a 2021/2022-es tanévet is kitünő eredménnyel zárta. Tanárai is kiemelkedő intelligenciájú, szorgalmas, tehetséges diákként jellemzik.    

 

Demkó Dóra

Dorka minden év végén kitünő bizonyítványt szerzett, több tantárgyból (irodalom, nyelvtan, környezetismeret, matematika, rajz, ének, technika, hittan, testnevelés) kapott év közben és év végén is szaktanári dícséretet. Öt éve ritmikus gimnasztikázik, egyre nagyobb sikerekkel és lelkesedéssel. 2021-ben a Berczik Sára Emlékkupán SZK1 gyermek kategóriában csapatban harmadik helyen végzett; a tanév végén rendezett Berczik Sára Emlékverseny döntőjében szabadgyakorlattal egyéni első helyet szerzett. 

 

Bodó Bálint

Kimagasló tanulmányi eredményű, rendkívüli szorgalmú tanulója a monori Jászai Mari Általános Iskolának. Több tantárgy területi és megyei versenyein is eredményesen szerepelt, kitűnő tanuló. A testület határozata alapján nevelőtestületi dícséretben is részesült. A Monori SE Tenisz Szakosztályának versenyzője. Az áprilisi megyei Diákolimpia megnyerését követően párosban a balatonboglári versenyen bajnoki címet szereztek.