Forgalomkorlátozások lesznek szombaton

2022. június 7., kedd, 12:12

A Borvidékek Hétvégéjén szervezési okokból, valamint a szombati napon kilátogató vendégek biztonsága miatt forgalomkorlátozó intézkedéseket vezetnek be a szervezők, emiatt 2022. június 11-én lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől több, a Strázsa-hegyre vezető útszakasz. Ezzel a Monorra érkező több ezer látogató biztonságos gyalogos közlekedését, valamint a rendezvényen fontos kisvonat járat menetrendjét biztosítják.

Június 11-én, szombaton a gépjárműforgalom elől 10:00-22:00 óráig lezárásra kerül a
- Strázsahegyi dűlő; a Csokonai utca-Strázsahegyi dűlő kereszteződésétől
- Irsai Olivér sor; a Mendei úti leágazástól
- Rizling dűlő; a Locsodi utca-Rizling dűlő kereszteződésétől

A rendezvény központi tere a Szent Orbán-tér megközelíthető gyalogosan, kerékpárral vagy a Vigadó - Szent Orbán-tér útvonalon 11:00-20:45 között közlekedő kisvonattal. A pincetulajdonosok és a rendezvény szervezésében érintettek behajtási engedélyt kérhetnek a Vigadó Kulturális és Civil Központ irodáiban. Kérjük a gépjárművel távozókat, hogy lehetőség szerint a Locsodi út irányában hagyják el a rendezvény területét! 

A gépkocsival érkezőknek ingyenes parkoló áll rendelkezésükre közvetlenül a vendégváró pincéknél végződő Locsodi úton (GPS: 47.371226, 19.444667). A parkolót, a Monort Péterivel összekötő úton haladva, Monort Péteri felé elhagyva, a táblákkal jelölt ponton jobbra lekanyarodva, a Bereki-dűlőn keresztül közelíthetik meg. A parkolóba vezető földúton kérjük, hogy az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek! A főútról lekanyarodás GPS pontja: 47.366020, 19.426768.

Emellett javasoljuk a városközpontban található parkolók használatát, ahonnan a kisvonat járat segíti a közlekedést! A kisvonat üzemeltetésében közreműködik a Monori Polgárőr Egyesület.