Elismerő oklevelet vehetett át Kurdi Gábor 8. danos karate mester

2022. június 23., csütörtök, 15:11

Kurdi Gábor 8. danos karate mester a Magyar Karate Szövetség elnökségi tagja, korábbi alelnöke, egyike azon mestereknek, akik ott voltak a magyar karate kezdeteinél. Kurdi Gábor fiatalkorában cselgáncsozott, majd 1973-ban az elsők között kezdett el Magyarországon karatéval foglalkozni. Mesterei Antal János és Miura Masaru voltak, akik tanítása által 2. dant ért el. 1984-ben Shito-ryu Karate stílust tanult az Egyesült Államokban, melyet később meghonosított Magyarországon. A Kurdi Gábor által tanított stílus tanítványai a nemzeti bajnokságokon a mai napig a legeredményesebbek a formagyakorlat versenyszámokban, de komoly eredményekkel rendelkeznek a küzdelem kategóriákban is.

A karate egyik ősi mesterének Gichin Funakosinak eszméje, hogy a karate célja nem a győzelem, hanem a gyakorlatok tökéletesítése és a jellem fejlesztése. Kurdi Gábor ezen szellemiség mentén tanította tanítványait országszerte, tette és teszi ezt Monoron 1987 óta. A jó tanítás hozzájárult ahhoz, hogy ma a monori karate kifejezetten magas szakmai és emberi minőséget képvisel, ami természetesen öröklődik a fiatalabb tanítványokban is. A sok megszerzett nemzeti és nemzetközi versenyeredmény, a feketeöves mesterek számossága, a magasan kvalifikált edzők és versenybírók mögött mindig ott állt Kurdi Gábor Shihan (nagymester) tanítása valamilyen formában és mértékben.

Kurdi Gábor 1987 szeptembere óta aktív támogatója a monori karateélet alakulásának, tanítványai őszinte tisztelettel és hálával tartoznak munkásságáért. Az általa képviselt karateszervezet világszinten elismert, így a Monori Sportegyesület Karate Szakosztályának sportolói által megszerzett dan fokozatok (fekete övek) szerte a világban legitimek.