Tájékoztatás a Népességmonitor felmérésről, toborzás kérdezői feladatra

2022. május 12., csütörtök, 09:12

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. május 26. és július 10. között az emberek lakóhelyére és tanulmányaira vonatkozó felmérést végez Monoron is. A Népességmonitor elnevezésű felmérés egy európai kutatássorozat része, amelynek célja az egyes regiszterekből származó adatok minőségének ellenőrzése, valamint a hivatalos statisztikai adatgyűjtések fejlesztése.
A felmérést a kiválasztott 94 településen egy időben valósítjuk meg (a települések felsorolását az 1. sz. mellékletben találja).
Az adatszolgáltatást a KSH által kijelölt személyek az időszak elején egy internetes kérdőív megválaszolásával teljesíthetik, vagy később egy kérdezővel lefolytatott személyes vagy telefonos interjú során. Az érintett személyek értesítése és válaszadásra felkérése postai úton történik.
A Népességmonitor felmérés akkor lesz eredményes, és akkor szolgáltat megbízható adatokat, ha valamennyi kiválasztott személlyel sikeres interjú készül.
Kérjük, segítsen a kérdezői feladatok ellátására alkalmas, megfelelő tapasztalattal rendelkező személyeket találni a kijelölt körzetekben!
A feladat megbízási jogviszony keretében végezhető 2022. június 10. és július 10. között. Jogviszonyt létesíteni csak az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem betöltött személyekkel tudunk.
A kérdező feladata, hogy több különböző településen (az összeírási körzetek listáját a 2. sz. melléklet tartalmazza) a kijelölt személyeket felkeresse, és a kb. 10–15 perces kérdőívet lekérdezze. A jelentkezésnél kérjük figyelembe venni, hogy a kérdezőknek az egyes körzetekhez felsorolt valamennyi településen interjút kell készíteniük. Egy körzethez egy kérdező közreműködésére lesz szükség.


A kérdezővel szembeni elvárások:
• hétköznapi és hétvégi munkavégzés vállalása,
• jó kommunikációs készség,
• informatikai eszközhasználatban való jártasság (tablet kezelése)
• saját e-mail-cím megléte, folyamatos elérhetőség a munkavégzés időszaka alatt,
• saját gépjármű használatának vállalása (költségtérítéssel),
• saját mobiltelefon használata (költségtérítéssel),
• elvárásoknak megfelelő feladatellátás,
• terepmunka-tapasztalat előnyt jelent.
 

Jelentkezés:
https://www.ksh.hu/kerdoivek/nepessegmonitor/urlap.html

A feladatban való részvételre a jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni 2022. május 20-ig.
Kérdéseit felteheti az alábbi elérhetőségen: nepessegmonitor@ksh.hu

 

Mellékletek