Ismét monori termékeket díjaztak

2022. március 31., csütörtök, 10:36

Egyre népszerűbbek és évről-évre remek minőségűek a Monoron készülő kézműves termékek, élelmiszerek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a közelmúltban, helyi termelők által kiérdemelt hazai és külföldi elismerések!

A Monoron készülő borok rendre jó ereményeket érnek el az országos borversenyeken és időről-időre nemzetközileg is jegyzett megmérettetéseken is a díjazott tételek közé kerülnek. Idén a Megyeri-Hanti Pince érte el a legrangosabb eredményt, a franciaországi MONDIAL du ROSÉ versenyen - mely a rozé borok világversenye -, aranyérmet nyertek! A Csevej névre keresztelt kékfrankos rozé a közel ezer nevezett tétel legjobb 3%-ába került be, a legjobb eredményt érte el a magyarországi résztvevő borok között. Ugyanezen a versenyen a Strázsahegyi Borház ezüstérmes tétellel vett részt.

A Csúzi Családi Pincészet termékei két jelentős eseményen is részt vettek a közelmúltban. A hazánkban rendezett, kategóriájában nemzetközileg is az egyik legrangosabb élelmiszeripari kiállításon, a Sirha rendezvényen a Bocuse d'Or magyar standján állították ki és kóstoltatták hét terméküket! Ezt követően az I. Nemzeti Ecet Szemlén szereplő tételek közül négy termékük is bronzérmet szerzett! A kakukkfüves és a levendulás almaecet, a bodzaecet és sárgabarackecet egyaránt elnyerte a szakértő zsűri tetszését.

Gratulálunk a díjazottaknak! A helyi érdelődők keressék a termelőket és válasszanak minél több helyben készült kisipari terméket, élelmiszeret; Monorn termelt zöldséget, gyümölcsöt!