Hamarosan megkezdődik a Napsugár Óvoda bővítése

2022. február 5., szombat, 19:49

A tervek elkészültek, mely alapján a Napsugár Óvoda egy ráépítéssel dupla akkorára bővül. A mostani négy csoport mellett újabb négy csoport kap helyet a felújított épületben. A gyermekek szabadtéri játéklehetősége is tágasabb és színesebb lesz az új játszófelület kialakításával.

A Monori Óvoda tavaly óta ideiglenesen a Monor Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Táncsics utcai épületében működik, amíg az intézmény felújítása–bővítése zajlik. Érdemes lesz azonban átvészelni az átmeneti állapotot, hiszen a Jászai téri épület sokkal tágasabb lesz és az EU-s szabályoknak is teljes mértékben megfelel majd.

A Jászai Mari téri épületében a felújítás során egy felső szint és újabb csoportszobák kerülnek majd kialakításra, így összesen nyolc csoportosra fog bővülni az intézmény. Az egész alsó szint átépítése megtörténik majd, annak érdekében, hogy az Európai Uniós szabályoknak teljes mértékben megfeleljen.  Az épületre egy ráépítés fog megvalósulni, ezt egy tömörfapanel szerkezetű anyag felhasználásával, ugyanezt az anyagot használtuk a vadonatúj Mesevár Óvodánál is.