Gallyazással a zavartalan áramszolgáltatásért

2022. február 18., péntek, 10:16

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. arra törekszik, hogy a villamosenergia-szolgáltatás folyamatos és zavartalan legyen. A villamosenergia-hálózaton fellépő üzemzavarok jelentős részét a villamos hálózat biztonsági övezetét elérő fák és a hálózatba benyúló ágak okozzák.

Ezért nélkülözhetetlen a villamos hálózat biztonsági övezetének tisztán tartása, a növényzet biztonsági ritkítása, ami a hatályos törvényi rendelkezések értelmében az ingatlantulajdonos kötelessége. 

Segítség a biztonsági övezet tisztántartásához:

MVM Gallyazási vedőövezet paraméterei

 

Az elektromos vezetékek környezetének, a biztonsági övezetnek a tisztán tartásával megelőzhetők a rövid idejű áramkimaradások, az elhúzódó üzemzavarok és a fákkal kapcsolatos áramütéses balesetek. Az ingatlantulajdonos kötelessége, hogy figyelemmel kísérje, az ingatlanján lévő fák és magas növények nincsenek-e túl közel az elektromos vezetékekhez, és hogy szükség esetén gondoskodjon a növényzet eltávolításáról. A lakossági ügyfeleket ellátó kisfeszültségű hálózat esetén a biztonsági övezet határa a vezetéktől vízszintes és függőleges irányban mért 1 méteres távolság. A gallyak a vegetációs időszakban 0,3 méterre közelíthetik meg a vezetéket.

 

Bővebb információ a következő linken:

https://www.mvmhalozat.hu/aram/oldalak/3458