Újra Monorra érkezik a COVID szűrőbusz

2021. november 29., hétfő, 08:23

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Mentőszolgálat ismét biztosít időszakos koronavírus-tesztállomást Monoron a COVID szűrőbusz kirendelésével. 2021. december 2-án, csütörtökön 9-16 óra között a Városi Uszoda parkolójába érkezhetnek azok, akiknek háziorvosa megrendelte a COVID tesztet.

Ezen személyek körét a Mentőszolgálat munkatársai a rendelkezésükre álló adatbázisból látni fogják, tehát a helyszínen már csak a személyazonosság igazolására (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya) van szükség. 

A Mentőszolgálat azt kéri, hogy a helyszínre elsősorban gépkocsival érkezzenek (akár utasként). A mintavételhez a páciensnek nem kell kiszállnia az autóból. A minta értékeléséig a gépkocsit a parkolóban félreállítják.

Amennyiben az antigén gyorsteszt negatív, úgy a helyszínen egy további mintavételre kerül sor PCR vizsgálat elvégzése céljából, azonban ennek értékelése később történik, a páciens tájékoztatást kap arról is, hogy milyen módon jut a teszt eredményéhez.

A Mentőszolgálat kérése szerint a vizsgálatra érkezők a teszt előtt 3-6 órával lehetőség szerint ne étkezzenek, ne igyanak, ne dohányozzanak és ne mossanak fogat.

A helyszíni tesztelést kizárólag azon páciensek vehetik igénybe, akiknek COVID-19 gyanús tüneteik miatt háziorvosa már elrendelte a vizsgálatot, és a vizsgálatkérést az mentőszolgálat rendszerében rögzítették.

KÉRJÜK MINDENKINEK A TÜRELMÉT, A GYORSTESZT KIÉRTÉKELÉSE IS 15-20 PERCET VESZ IGÉNYBE!

Monor Város Önkormányzata