Megújul a 3111 j. út 6 km-es Monori, valamint Péteri szakasza

2021. augusztus 27., péntek, 12:21

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kiemelt Társadalmi Útfelújítási Program részeként hazai forrásból  megújul a Magyar Közút NZrt. beruházásában a 3111 j. Ecser-Monor összekötő út a 11+000 - 17+067 km szelvények közötti szakasza. A felújítás érinti Péteri teljes átkelési, továbbá a Péteri és Monor közötti külterületi szakaszt, egészen Monor belterületi központjáig (az Ady Endre u. - Kossuth L. u. kereszteződésében lévő körforgalomig). A munka 2021. augusztus 31-én indul, a felújítás befejezésének várható időpontja 2021. november 30.

Az építési munkák részét képezi a burkolat felújítása teljes hosszon, melynek során a pályaszerkezetet megerősítik: profilmarást követően két új aszfaltréteg kerül beépítésre teljes szélességben, továbbá a gyenge teherbírással rendelkező helyeken teljes pályaszerkezet cserék készülnek. A külterületi szakaszon a jelenleg 5,8 m széles burkolat egységesen 6,0 m szélességgel épül ki. A szakaszon található autóbusz-megállók is felújításra kerülnek, akadálymentesített utasperonokkal történő kialakítással. A kis sugarú ívekben a belső oldalakon előre gyártott elemekből rázóburkolat készül. A kivitelező feladatát képezi továbbá a meglévő szegélyek átépítése, a vízelvezető rendszer tisztítása, ill. felújítása, a padka rendezése, valamint az útcsatlakozásoknak és a kapcsolódó felületeknek az új burkolat szintjére való emelése. A szakaszon megújulnak az útburkolati jelek és új forgalomtechnikai jelzések is kihelyezésre kerülnek.

Kérjük a közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat szíveskedjenek betartani.

A korlátozások és a felújítási munkák idejére kérjük a közlekedők és az érintett lakosok szíves türelmét és megértését.

Monor Város Önkormányzata