FELHÍVÁS A CSALÁSOK MEGELŐZÉSÉRE

2021. augusztus 9., hétfő, 11:04

Tisztelt Lakosok! 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az időskorúak sérelmére elkövetett „unokázós” elnevezésű csalások továbbra is előfordulnak a Monori Rendőrkapitányság illetékességi területén. A módszer vagy előadás változik, de a cél minden esetben a hívott fél meggyőzése és a pénzszerzés.

 

Ne higgyék el, ha:

 

telefonon felhívják, hogy gyermeke, unokája, rokona bajba került, és sürgősen pénzre van szüksége. A hívó legtöbbször családtagként vagy családi barátként mutatkozik be a hívó, aki azt mondja, hogy egy ismerősét, barátját küldi el maga helyett, mert ő nem tud a pénzért menni. NE HIGGYE EL! IDEGENNEK NE ADJON PÉNZT!

Próbálja meg kideríteni, hogy a családtag, hozzátartozó tényleg bajban van-e. Haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az unokájával, hozzátartozójával, más családtagjával vagy Önhöz közelálló, megbízható ismerőssel, szomszéddal és győződjön meg az előadott történetről!

 

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna vagy megpróbálják Önt vagy hozzátartozóját ilyen vagy hasonló módszerrel becsapni, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112 központi segélyhívó telefonszámon!

 

                                                                                                Monori Rendőrkapitányság