Idén különösen nagy jelentősége van a Semmelweis-napnak

2021. július 1., csütörtök, 08:27

Minden évben július 1-én ünnepeljük a magyar egészségügy napját, amely más években talán csak egy volt a sok ünnep között. Azonban az elmúlt időszakra visszatekintve különösen fontosnak érezhetjük, hogy az egészségügyi dolgozóknak köszönetet mondjunk.

A koronavírussal terhelt időszak lassan kezd az életünk természetes részévé válni, ami igencsak szomorú kilátás a mindennapokra nézve. Egy világjárvány megtapasztalása mindenki számára szokatlan helyzetet teremtett, azonban az egészségügyi dolgozóknak különösen nagy terhet jelent. Mindennapjaik végérvényesen megváltoztak, leterheltségüket a végletekig feszítette a pandémia. Bár sem könnyebb, sem kevésbé szomorú nem lesz az a nehézség, amit munkájuk során megtapasztalnak, a Semmelweis-napon mégis különösen megérdemlik, hogy megköszönjünk nekik mindent, amit erejükön felül tesznek az országért.

Hálásak vagyunk a monori háziorvosoknak és gyermekorvosoknak, a városban rendelő minden szakorvosnak, fogorvosnak. A Szakorvosi Rendelőintézet és a Dr. Gombos Matild Egészségház minden dolgozójának, asszisztesenek, védőnőknek, a város gyógyszerészeinek és munkatársaiknak, a szociális szférában dolgozó szakembereknek.

Köszönjük a segítségüket, az együttérzésüket és a munkájukat.