Optikai kábelt vezetnek a Szélmalom utcában

2021. június 18., péntek, 12:37

A Ceva-Phylaxia Zrt. megbízásából, a monori gyáregység optikai ellátásának kiépítését, az alépítmény létesítését kezdte meg az elmúlt napokban a megbízott kivitelező. Az önkormányzattól független munkálatok a Szélmalom utcát szinte teljes hosszban érintik, majd a nyomvonal a 4. sz. főút felé fordul és a körforgalom mellett a 4. sz. főút alatti átfúrással a Csévharaszti bekötőúton halad tovább külterületen.

Az érintett ingatlanok betonjárda szakaszait betonalap és öntött aszfalt burkolattal, a térkő járdákat eredeti állapotba állítják helyre, minimum 1,3 méter szélességben. A kapubehajtóknál úttesti betonalapot építenek be. A kivitelezéssel érintett, keresztező utcáknál a betonalapra hengerelt aszfalt kerül majd, legalább 1 méter szélességben.

A kivitelezési munkák ideje alatt az önkormányzat előírásai szerint a felbontott területen az ingatlanok elérését, a gyalogosforgalom biztosítását, a kapubehajtók használatát ideiglenes, akadálymentes megoldással folyamatosan biztosítania kell a kivitelezőnek. A munka információink szerint három hét alatt elkészül, a végleges helyreállítás (szikkasztó árkok helyreállítása, tereprendezés, stb.) határideje 2021. szeptember 15.

Monor Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal munkatársai mindent elkövetnek majd, hogy a munkavégzés a legkisebb mértékben zavarja az érintett lakosokat, ezzel együtt kérjük megértésüket és türelmüket!