Elhunyt Dr. Erdélyi Lajos, városunk korábbi aljegyzője

2021. március 30., kedd, 12:37

79 éves korában elhunyt Dr. Erdélyi Lajos, aki tíz éven keresztül vezette a Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi Irodáját és 1995-től nyugdíjazásáig betöltötte a város aljegyzői tisztségét.

1969-től folyamatosan Monoron dolgozott az államigazgatás területén, miután az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát és doktori címet. 1980-tól töltött be vezetői posztot, először mint igazgatási osztályvezető-helyettes, majd megbízott osztályvezető, titkársági osztályvezető. 1991-től tíz évig  a Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi Irodáját vezette. 1995-ben megpályázta és elnyerte a város aljegyzői állását is, melyet az irodavezetői munkájával együtt látott el. Munkája során több magas kitüntetésben részesült, volt Kiváló Dolgozó, megkapta a Munka Érdemrend bronz fokozatát, a Járási Tanács kitüntetését, továbbá 1994. augusztus 20-án Pest Megye Közgyűlése Nyáry Pál közigazgatási kitüntetésben részesítette. Monor Város Önkormányzata több évtizedes munkáját 2002-ben Monorért Emlékplakett és Oklevél kitüntetéssel ismerte el.

Közvetlen munkatársaival a kapcsolata mindig családias, kiegyensúlyozott volt. Vidám, jó hangulatot teremtett az irodán, de mellette következetesen megkövetelte a munkát is. Mindig elsődleges szempontnak tekintette a törvények betartását és betartatását, az emberi méltóság megőrzése mellett. Különös figyelmet fordított a választásokra, több cikluson keresztül irányította az országgyűlési és helyhatósági választásokat, népszavazásokat. Több mint 40 aktív munkában töltött év után vonult nyugdíjba.

Monor Város Önkormányzata, a Polgármester Hivatal jelenlegi kollégái és korábbi munkatársai nevében őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunyt családjának. Temetésére 2021. 04.07-én (szerdán) 15 órától kerül sor a Gombai temetőben.