Az óvodai, iskolai gyermekfelügyelet szabályai március 8-tól

2021. március 7., vasárnap, 09:56

Megjelent a 111/2021. (III.6.) Korm. rendelet, amely lehetővé teszi, hogy az iskolák és az óvodák gyermekfelügyeletet biztosítsanak március 8-tól. A kormányrendelet létszámkorlátot nem ír elő, mi sem kívánunk Monoron szigorúbb szabályt, ezért a monori óvodákban sem lesz létszámkorlát.

A kormányrendelet szerint a szülő, törvényes képviselő KÉRELMÉRE biztosítanak az óvodák, iskolák gyermekfelügyeletet, tehát az NEM AUTOMATIKUS. A kérelmet az intézmény vezetőjének kell benyújtani. A kérelmet elektronikus formában is be lehet nyújtani. Ezt az Önkormányzat fenntartásában lévő monori óvodákba járó gyermekek esetében az alábbi email címeken tudják megtenni:

Monori Kossuth Lajos Óvoda - kossuthovoda@monor.hu
Monori Petőfi Óvoda - petofiovoda@monor.hu
Monori Petőfi Óvoda Mesevár telephely óvodája - petofiovoda@monor.hu
Monori Tesz-Vesz Óvoda - katonaovi@monornet.hu vagy teszveszovi@freemail.hu
Monori Napsugár Óvoda - monorinapsugar@gmail.com
Monori Szivárvány Óvoda - monoriszivarvanyovoda@gmail.com

A kérelmeket akár már most is elküldhetik.

A kormányrendelet értelmében azon szülők gyermekének lehet gyermekfelügyeletet biztosítani, akik dolgoznak, illetve bármilyen formában a védekezésben részt vesznek. Erre tekintettel a kérelembe annak INDOKÁT is le kell írni. A járvány az oktatási intézményekben is terjed, ezért kérem, hogy tényleg csak azok kérjék a gyermekfelügyeletet, akik más módon nem tudnak gondoskodni gyermekük felügyeletéről.

Monor Város Önkormányzata