Áprilisban kezdődik a Vecsés-Üllő-Monor pályaszakasz felújítása

2021. március 26., péntek, 09:16

Április 6-án kezdődik Vecsés-Üllő-Monor között a vasúti pálya felújítása, amelyre a kormány csaknem 20 milliárd forintot biztosít, a beruházás a tervek szerint ősz végégig tart - hangzott el csütörtökön online sajtótájékoztatón. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy ennek a pályaszakasznak az átalakításával folytatódik a legforgalmasabb, a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal felújítása. Közölte, hogy Vecsés-Üllő-Monor között a felújítás részeként egyebek mellett vágányokat és váltókat cserélnek, valamint megerősítik a felsővezeték hálózatot, a munkálatok következtében ezen a szakaszon nagymértékben fog javulni a menetrendszerűség.

Pogácsás Tibor a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy nagyon régóta várt esemény, hogy megtörténjen a vonal átépítése, újjáépítése. - A vasút az a tér, az a lehetőség, ami valódi környezetvédelmi alternatívát mutathat. A felújítás időszaka, ez a fél év szükséges ahhoz, hogy azt követően igazán jó minőségben lehessen utazni - folytatta a Belügyminisztérium államtitkára.

Elhangzott az online tájékoztatón, hogy április 6-án a felújítás kezdetével megváltozik a Vecsés-Üllő-Monor pályaszakaszon közlekedő vonatok menetrendje. A vasúttársaság arra kérte az utasokat, hogy a társaság internetes felületén, a MÁV applikáció vagy az Elvira segítségével tájékozódjanak a változásokról. A 2021. április 06-tól 2021. június 18-ig tartó időszak vágányzári információit IDE KATTINTVA is olvashatják.