Újabb fejlesztés segíti a vonattal közlekedőket

2021. január 5., kedd, 13:39

Városunk lakói életében is meghatározó szerepe van a Monort átszelő 100a vasútvonalnak. Az ország egyik legforgalmasabb vonalán naponta több mint 40 ezer ember utazik, Monorról is nagyon sokan ingáznak a fővárosba. Egy tavaly év végi kormánydöntés értelmében 20 milliárd forintból újul meg a vasúti pálya a Vecsés-Üllő, Üllő-Monor nyílt vonali szakaszokon és Monor állomáson.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI kérdésére elmondta, hogy a sebességet korlátozó pályaállapotok megszüntetése a társaság célja. A kivitelezés előkészítése megtörtént, és már az idén tavasszal megkezdődnek a lassújelek megszüntetéséhez szükség felújítási munkák - tette hozzá a MÁV Zrt. vezetője. A lassújelekkel jelzett pályaszakaszokon a pályára engedélyezett sebességnél kisebb sebességgel közlekedhetnek a szerelvények. Ezek megszüntetését követően gyorsabb menetidőre és a tervezett menetrend pontosabb betartására számíthatnak az utasok.

További fejlemény a vasúti utazás komfortosabbá tétele érdekében, hogy december közepén újabb két KISS motorvonat kezdte meg a próbaüzemet a monori vasútvonalon. A két, egyenként 600 férőhelyes emeletes vonat menetrendbe állításával már négy korszerű, nagy kapacitású szerelvény szállítja az utasokat városunkból.