Tavaszra új nagyjátékok kerülnek a játszóterekre

2021. január 27., szerda, 14:30

A város népszerű játszóterein új játékok kerülnek kihelyezésre a gyermekek nagy örömére. A Balassi utcai Kresz park és a Tavas parkban található játszótér legnagyobb játékai elavultak voltak, javításuk gazdaságosan vagy egyáltalán nem volt lehetséges. A gyermekek biztonságos szórakozása érdekében ezért mindkét helyszínen egy-egy új kalandvár jellegű eszköz kerül telepítésre legkésőbb április elejéig. A kültéri játszótéri eszközök megfelelnek a vonatkozó szabványoknak, és a garanciának köszönhetően hosszú ideig szolgálhatják a monori gyerekek szórakozását.

A Tavas parkban a korábbi hajót formázó mászóka helyére egy szintén bárkára hasonlító játszóeszköz kerül kihelyezésre. Az emelvények megközelítése mászóhálón és rámpán keresztül letetséges, a két mászórtornyot mozgó lábtámaszokból alkotott izgalmas mozgó híd köti össze. A bölcsődés és óvodás korosztály részére kifejlesztett játékot várhatóan március végéig telepíti a forgalmazó, melyre az időjárástól függően akár korábban is sor kerülhet.

Az uszoda melletti játszótéren egy összetettebb, három tornyos kalandvár váltja a korábbi fajátékot. A középen álló hatszögletű toronyba rámpán, mászóhálón és létrán is fel lehet majd jutni, és természetesen a két csatlakozó torony is megközelíthető lesz innen. Az eszközön három csúszda és több kiegészítő mászómodul is található. A játék magassága miatt a területet ütéscsillapító burkolattal kell fedni, így ez megelőzi a március végi határidő előtti telepítést.

Reméljük, hogy a megújuló játszóterek és a Szent Orbán téren idén kialakításra kerülő élménypark kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a monori gyermekeknek!