Óvodai fejlesztések

2020. december 10., csütörtök, 10:17

Az elmúlt hónapokban szinte minden monori óvodában történtek kisebb-nagyobb fejlesztések, miközben újabb óvodabővítés előkészítésére ítéltek meg városunk részére támogatást.

Az óvodai udvari játszóeszközöket - akárcsak a közterületi játszóterek esetében - szakértő vizsgálta meg. A játszóterek karbantartásával foglalkozó szakcég tett javaslatot az egyes eszközök javítási, átalakítási, bontási munkálataira, hogy megfeleljenek a EN 1176 szabványsorozat követelményeinek. Ennek eredményeképpen biztonságosabb udvari környezet várhatja a gyerekeket.

A magánkerti játszóeszközökre tervezett csúszdákat közterületi használatra szánt eszközökre cserélték. A Kövál Nonprofit Zrt. munkatársai megnagyobbították, illetve pótolták a hiányzó ütéscsillapító felületeket, és egyéb kisebb javítási munkákat is elvégeztek. Több elavult játszóeszköz elbontásra került, melyeknek a helyére telepítve lettek hasonló funkciójú új játékok. A Napsugár Óvodában egy rugós elefánt; a Petőfi oviban egy új mérleghinta; a Szivárvány Óvodában mókuskerék és hinta; a Tesz-Vesz Óvodában pedig egy mászókás hinta, több mérleghinta, két rugós játék, két mozdony és egy mókuskerék szórakoztatja majd az óvodásokat.

A Bajcsy-Zsilinszky utcai óvoda átadása után újabb jelentős óvodai bővítés előkészítése van folyamatban. A közelmúltban megjelent kormányhatározat alapján óvodafejlesztés előkészítésére, tervezésére, a szükséges ingatlanvásárlással együtt 60 millió forint összegű támogatást ítéltek meg Monor Város Önkormányzata részére. Ebből az összegből a Napsugár óvoda jövőbeni fejlesztését tervezheti tovább a város vezetése.   

Reméljük, hogy minden gyermek örömére készültek el az új játékok az óvodákban!