COVID szűrőbusz Monoron

2020. november 25., szerda, 13:45

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Mentőszolgálat 2020. november 27. napján, pénteken 9 – 16 óra között a Városi Uszoda parkolójában COVID szűrőbuszt biztosít koronavírus-tesztállomás céljára.

A szűrésen azok vehetnek részt, akiknek a háziorvosa megrendelte a COVID tesztet, nem súlyosak a tüneteik, azonban a Mentőszolgálat még nem jutott el a lakcímre a mintavétel miatt. Ezen személyek körét a Mentőszolgálat munkatársai a rendelkezésükre álló adatbázisból látni fogják, tehát a helyszínen már csak a személyazonosság igazolására (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya) van szükség. A szűrőbusz a Mentőszolgálat COVID szűrésének leterheltségét enyhíti, azokat az enyhébb tünetekkel rendelkező betegeket várják, akiknek egészségi állapota megengedi a szűrőállomás felkeresését.

A Mentőszolgálat azt kéri, hogy a helyszínre elsősorban gépkocsival érkezzenek (akár utasként). A mintavételhez a páciensnek nem kell kiszállnia az autóból. A minta értékeléséig a gépkocsit a parkolóban félreállítják.

Amennyiben az antigén gyorsteszt negatív, úgy a helyszínen egy további mintavételre kerül sor PCR vizsgálat elvégzése céljából, azonban ennek értékelése később történik, a páciens tájékoztatást kap arról is, hogy milyen módon jut a teszt eredményéhez.

A Mentőszolgálat kérése szerint a vizsgálatra érkezők a teszt előtt 3-6 órával lehetőség szerint ne étkezzenek, ne igyanak, ne dohányozzanak és ne mossanak fogat.

A Monori Mentőállomás dolgozói a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Magyar Vöröskereszt munkatársaival együtt végzik el a Covid 19 AG gyors- és PCR teszteteket.

KÉRJÜK MINDENKINEK A TÜRELMÉT, A GYORSTESZT KIÉRTÉKELÉSE IS 15-20 PERCET VESZ IGÉNYBE!

Monor Város Önkormányzata