Kezdetét veszi az Ady Endre utca fásítása

2020. október 29., csütörtök, 09:58

Hosszú ideje tervezi az önkormányzat a város egyik legfontosabb fő közlekedési útvonalának, az Ady Endre utcának a fásítását. Az előkészítés után végre a megvalósításé a főszerep, november 7-én 69 facsemete várja majd, hogy végső helyükre kerülhessenek! Délelőtt 9 órától várnak minden segítő szándékú résztvevőt a városi faültetésre!

Jelentős nehézségeket - ezáltal időbeni késéseket - okozott a tervezéseknél, hogy az utca teljes hosszában, földben és levegőben, helyenként mindkét oldalon, számtalan közművezeték és csatorna fut. Megtörtént a meglévő faállomány felmérése is, melynek eredményeképpen az elmúlt hetekben néhány korhadt, rovar rágott, beteg fa kivágásra került. A szakértő által kijelölt fákat utólag megvizsgálva is igazolódott a szükségszerű kivágás. 

Virágzó gömbkőris fasor Gyomaendrődön

November 7-én pedig ezek pótlására és új helyeken történő faültetésekre készül az önkormányzat! A most érintett szakaszon - a Balassi utca és a vasúti átjáró között - 19 tő gömbkőris és 50 darab skarlátvirágú galagonya kerül elültetésre. A képviselő-testület előkészítette az utca 4-es főútig történő fásítását is, ennek az útszakasznak a fásítására a következő ütemben kerülhet sor. Az ültetőgödrök előkészítésében a Kövál Nonprofit Zrt. vállal oroszlánrészt.

Néhány beteg fa kivágásra került az ültetést megelőzően

A november első szombatjára tervezett alkalommal várják az aktív résztvevőket és a természetszerető érdeklődőket! Az aktuális járványügyi szabályok betartása érdekében kérjük, hogy hozzanak magukkal saját lapátot, kapát és más hasznos kerti szerszámokat is. Találkozó november 7-én, 9 órakor a József Attila Gimnázium előtt! Ültessünk együtt fákat Monoron, várjuk a segítő résztvevőket!