Hamarosan üzembe áll az első nyilvános illemhely

2020. augusztus 3., hétfő, 12:42

Az Okos Város beruházás egyik leginkább várt, egyben elsőként látható része a nyilvános illemhelyek létesítése. A három helyszínen megvalósuló fejlesztés első elemeként a Tavas-parkban már helyére került az első toalett. A korszerű, utcabútor jellegű vizesblokkot a Tavas-parkról készült fényképek illusztrálják.

Az automatikusan működő intelligens illemhelyek személyzet nélkül üzemeltethetőek, számtalan „smart” érzékelővel kerülnek átadásra (jelenlét, eszközfogyás, áram- és vízellátás, használói rosszullét). Ezen felül, az öntisztító padlónak köszönhetően, minden használatot követően tisztán találhatják a felhasználók. A nyílt közbeszerzési eljárás során egy helyi vállalkozás nyerte el a kiépítési munkák jogát. A kivitelezési szerződés értelmében az ő feladatuk a tervezéstől a kivitelezésen át az üzembe helyezésig terjed.

A képviselő-testület döntésének értelmében a mosdó használata 100 forintba kerül majd, üzemeltetésére pedig a Kövál Nonprofit Zrt.-t jelölték ki. A közeljövőben a város másik két helyszínén – a Városi Könyvtár mellett a Forrás közben, és a Szent Orbán téren – is megkezdődik a kivitelezés így hamarosan már mindhárom helyszínen intelligens vizesblokkokat használhatnak a lakosok.