Karbantartások és fejlesztések az intézményekben

2020. július 21., kedd, 15:54

A nyári időszak rendszerint az intézményekben zajló karbantartások és kisebb fejlesztések időszaka. Az idei költségvetés elfogadását követően, márciusban döntött a képviselő-testület az elvégzendő feladatokról. Az országot érintő veszélyhelyzet kis mértékben módosította ezt a tervezett feladatot is, majd a rendkívüli jogrend megszűnését követően kezdődhettek meg a karbantartások.

Július elejére néhány kisebb munka már el is készült. A Petőfi Óvodában a gyermekmosdó válaszfalait cserélték, a Szivárvány Óvodában légkondicionáló telepítettek és a Polgármesteri Hivatalban is történtek kisebb munkálatok. Két intézményben telken belüli szikkasztással készült kiviteli tervdokumentáció  a csapadékvíz elvezetés lehetséges megoldásairól. 

Folyamatban van a Városi Bölcsőde két helyiségén tapasztalt beázás megszűntetése; a Városháza villámhárító rendszerének javítása; valamint több óvodában is zajlanak a munkálatok. A Kossuth Óvodában a csapadékvíz elvezetés kivitelezése és a tetőtéri ablakok faszerkezetének javítása, festése folyik; a Petőfi Óvodában további udvari árnyékolók telepítése; míg a Tesz-Vesz Óvodában redőnyök felszerelése van folyamatban.

Hasonló feladatok minden városi intézményben felmerülnek, így a nyár végére befejeződhetnek az intézményvezetőkkel egyeztetett legfontosabb teendők.