Újra várja az olvasókat a könyvtár

2020. június 16., kedd, 15:40

Június 17-től újra látogatható a Dr. Borzsák István Városi Könyvtár. Az intézmény tájékoztatását olvashatják.


Örömmel tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy könyvtárunk 2020. június 17-től ismét látogatható.

Lehetőség nyílik a kölcsönzésben lévő könyvek visszahozatalára, illetve a nyári olvasmányok beszerzésére. Késedelem díj nem kerül felszámításra július 15-ig. A könyvtári tagság érvényessége három hónappal hosszabbodik szolgáltatásaink szüneteltetése miatt. Kérjük, hogy tartsák be az ideiglenes könyvtárhasználati szabályokat mindannyiunk egészségének megóvása érdekében.

Nyitvatartásunk:
Hétfő: 10-17 óra
Kedd: 10-17 óra
Szerda: 8-12 óra
Csütörtök: 10-17 óra
Péntek: 10-17 óra
Szombat: 8-12 óra 

Ideiglenes könyvtárhasználati szabályzat

A könyvtárba a szájat és orrot fedő maszk használata kötelező! Kérjük, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt! A könyvtár területén kérjük, tartsák be a 1,5 m-es védőtávolságot. A könyvek visszavételére csak a földszinti leadási ponton (Gyorskölcsönző) van lehetőség. A visszavett könyveket három napos karanténba helyezzük.

A felnőtt olvasói térben – a könyvtár dolgozóin felül - legfeljebb 15 személy (a gyermekkönyvtárban 5 család) tartózkodhat. A visszavételi ponton maximum 2 fő tartózkodhat. További személyek földszinti aulában, illetve az épület előtt várakozhatnak.
Kérjük, hogy minél rövidebb ideig tartózkodjanak a könyvtári helyiségeinkben (max. 20 perc), azt csak kölcsönzés illetve a könyvek visszahozatala céljából vegyék igénybe. A kereséshez kérjék a könyvtáros segítségét. A dokumentumok előzetes keresésére kérjük, hogy keressék fel könyvtárunk elektronikus katalógusát: http://0200.netlib.hu/katalogus, mely honlapunkon (http://www.monorkonyvtar.hu/) keresztül érhető el. Ezután e-mailben, vagy telefonon jelezhetik előjegyzési szándékukat.

Helyben olvasásra, internethasználatra átmenetileg nincs lehetőség. Kölcsönzéshez feltétlenül szükséges az olvasójegy bemutatása.