Tájékoztatás a veszélyhelyzet megszűnéséről

2020. június 18., csütörtök, 14:54

Magyarország Kormányának a 282/2020. (VI. 17.) számú rendelete megszüntette a fennálló veszélyhelyzetet, melyet a koronavírus járvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében hirdettek ki március 11-én.

A fenti kormányrendelet alapján Monoron is átmeneti rendelkezések érvényesek az alábbiak szerint:

  • Üzletekben, tömegközlekedési eszközökön - a hat éven aluli kiskorúak kivételével - mindenki köteles az orrot és a szájat eltakaró eszközt (pl. orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
  • A 65. életévüket betöltött személyekre vonatkozó időkorlátozás megszűnik, az üzleteket - az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert és gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet is - nyitvatartási időn belül bárki, bármikor szabadon látogathatja.
  • A Városi Piacon polgármesteri hatáskörben elrendelt idősáv is megszűnik, a piacot nyitvatartási időben bárki, bármikor szabadon látogathatja.
  • A vendéglátó üzletek belső, zárt, vendégek által látogatható részében az ott dolgozók kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni.
  • A zenés táncos rendezvények szabadtéren és zárt helyen is megtarthatók azzal a feltétellel, hogy a jelenlévők száma (beleértve az ott foglalkoztatott személyeket is) nem haladhatja meg az 500 főt.

 

Kérjük, hogy egyes intézmények, szolgáltatók átmeneti szabályairól közvetlenül az adott helyszínen érdeklődjenek! Kérjük, hogy saját és mások egészségének megóvása érdekében ügyeljenek az ajánlott higiéniai előírások betartására!