Szokatlan üzenet segítette a monori rendőröket

2020. június 30., kedd, 08:39

Egy monori családi ház garázsából vitt el akkor még ismeretlen tettes 2020. január 21-én éjszaka fúrógépeket, reflektort, hegesztőtrafót, sarokcsiszolót és különböző szerszámokat, mintegy 250 ezer forint értékben. A felderítés nem hozott eredményt, ezért a nyomozást felfüggesztették. Az áttörést a 2020. június 24-én érkezett névtelen levél jelentette, ismeretlen írója hasznos információkat osztott meg az év eleji bűncselekményről.

Ez alapján indultak meg a monori nyomozók másnap hajnalban. Egy rendőri egység egy fiatal helyi férfi lakásán tartott kutatást, a lopott tárgyak jelentős részét megtalálták. Egy másik csapat rendőr a betörés sértettjének fiát látogatta meg, majd bilincselését követően magukkal vitték. A gyanú szerint ugyanis a 22 éves férfi pénzszűkébe került, ezért meglopta apját, hogy rendezhesse anyagi helyzetét.

Kihallgatásakor részletes beismerő vallomást tett. Elmondása szerint egy vele egyidős ismerősével autóztak apja házához januárban. A zárat egy csavarhúzó és egy kalapács segítségével letörte, kirámolta a kocsiba amit értékesnek vélt, majd másnap ő jelezte apjának a betörést.

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - folytatják le vele szemben a további eljárást.