Megújulnak a stégek a Kis-tó körül

2020. június 22., hétfő, 14:33

A városüzemeltetéssel megbízott Kövál Nonprofit Zrt. megkezdte a Kis-tó körüli stégek felújítását. A munkálatok részeként a fa felületeket újracsiszolták, szükség szerint cserélték és speciális kültéri festékkel festették újra. Új kötélzet beszerzéséről is gondoskodtak, mely megjelenésében egyezik a kenderkötéllel, de tartósabb, időjárásnak ellenállóbb - részben műszálas - anyagból készült. Tavaly kezdődött meg az utcabútorzat városi szintű felújítása, melynek keretében közel 400 pihenőpad újult meg a városgondnok munkatársainak köszönhetően.

A zöldfelületek tavasz elejétől késő őszig tartó gondozása is jelentős feladata a társaságnak. Az év ezen időszakában közel 500.000 m2 terület vágását, rendben tartását végzik el; helyszíntől és a csapadék mennyiségétől függően három-négy hetente. Június második hetében a város több részén is dolgoztak, egy munkahét alatt is nagy terület kaszálását végezték el: a 4-es úttal párhuzamos kerékpárút környezetében, a Bacchus téren, a vasútállomás Újtelep felőli oldalán, a Balassi utca teljes szélességében végezték el a feladatot. Fontos munka volt a tavalyi évben a vízelvezető és övárkok tisztítása, ezeken a területeken is rendszeres zöldfelület karbantartásokat végeznek el az önkormányzat megbízásából. Sor került a meglévő öntözőrendszerek javítására, és a tavaszi szeles időjárás miatt veszélyessé vált fák kivágására is.

Hamarosan a Kis-tó körül is véget érnek felújítási a munkák; megszépült utcabútorok és kiegészítők várják majd a látogatókat a népszerű parkban.