Megkezdődtek a fokozatos enyhítések

2020. május 18., hétfő, 18:45

Május 18-tól a kijárási korlátozás és egyes korlátozó intézkedések feloldásáról döntött Magyarország Kormánya.

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) számú kormányrendeletben megjelentek szerint a mai naptól Városunkban is megengedett:
- a vendéglátó üzlet (étterem, kávézó, cukrászda, büfé, presszó) kerthelyiségén és teraszán kívül a belső (zárt) részében is a védőtávolság betartásával és az ott dolgozók maszk használata mellett a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása,
- a szabadtéren lévő játszóterek és a kondiparkok teljes nyitvatartási időben történő látogatása, a Balassi utcai sporttelep használata,
- a szálláshelyek számára a vendégek fogadása, és a vendégek számára az ott-tartózkodás.

A fent hivatkozott kormányrendelet alapján 2020. június 1. napjától – a védőtávolság kötelező betartása mellette - a  temetés, valamint a  házasságkötést követő családi rendezvény is megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt. (E létszámot meg nem haladó házasságkötés és a  házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható.)

A korlátozó intézkedések feloldásától függetlenül a 65. életévét betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet változatlanul 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatják.

A 65. életévüket be nem töltött személyek változatlanul a fenti idősávokon kívül látogathatják a fent nevezett üzleteket.

Kérünk mindenkit, hogy a járványügyi intézkedések betartása mellett használja az eszközöket, játékokat! Amennyiben nem érzik magukat teljesen egészségesnek, ne menjenek közösségbe, és telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal!