Egészségügyi információk a veszélyhelyzet ideje alatt

2020. május 4., hétfő, 14:11

Tájékoztató a vészhelyzetre tekintettel az egészségügyi szolgáltatók alapellátásában történő rendeléséről

 

Orvosi ügyelet
 

Tudnivalók a Védőnői Szolgálat működéséről

 

2020. 05. 11. 15:10

×VÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY - Szakorvosi Rendelőintézet
- Az egészségügy szakaszos újraindítását elrendelő intézkedéseket követően új betegellátási rend és működési rend lépett életbe a Szakorvosi Rendelőintézetben.

 

2020. 05. 04.
×VÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY - eljárásrend
- Dr. Bodnár Attila főigazgató levélben tájékoztatta Monor Város Önkormányzatát a Bajcsy-Zsilinszky Kórház által kiadott eljárásrendről, mely május 4-től, a járóbeteg ellátások rugalmas kiterjesztésére vonatkozik.
- Első lépésben - az akut betegek ellátásán kívül - csak előjegyzett beteget fogadnak a szakrendeléseken.

 

2020. 04. 14.
xVÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY - Szakorvosi Rendelőintézet
- Április 14-től új rendelési időpontok léptek életbe a Szakorvosi Rendelőintézetben; melyekről az alábbi linkre, IDE KATTINTVA tájékozódhat!

 

2020. 03. 30.
xVÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY - Szakorvosi Rendelőintézet
- Március 30-tól újabb intézkedéseket vezettek be a Szakorvosi Rendelőintézetben. A belépés előtt a lázmérés és a szűrő kérdőív kitöltése kötelező. Láz, köhögés, fulladás esetén a beteget kizárólag előzetes háziorvosi szűrésről szóló igazolással fogadnak!
- Szájmaszk viselése mindenki számára kötelező!
- A szakrendeléseken csak előzetes mérlegelést követően, halaszthatatlan ellátást igénylő betegeket fogadnak.
- Gyógyszer felírását lehetőleg e-mailben, vagy telefonon kérhetik.
- Minden korábban kiadott időpont törlésre került!
- Szakrendelési időpontok, laborvizsgálatokról tudnivalók IDE KATTINTVA érhetőek el!

 

 

 

2020. 03. 24.
xVÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY - Szakorvosi Rendelőintézet

- A Nemzeti Népegészségügyi Központ március 29-ig megfigyelés miatt lezárta a monori Szakorvosi Rendelőintézet tüdőgondozóját!
- Az intézkedésre azért került sor, mert március 13-án vizsgáltak itt egy olyan beteget, akiről tegnap igazolódott be, hogy az új típusú koronavírussal fertőzött. A hatályos eljárásrend szerint a megfigyelés időtartama 14 nap.
- A sürgős betegeket a Bajcsy-Zsilinszky Kórház X. kerületi rendelőintézet (Budapest X. Kőbányai út 45/B. rendelési idők: hétfő, csütörtök, péntek: 8,00-12,00, kedd, szerda: 14,00-18,00) tüdőgondozója fogadja elsősorban telefonon (06-1/433-1326, 06-20/958-2076).

 

2020. 03. 20.
xVÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY

- 2020. március 27-én a 2. számú gyermekorvosi körzet rendelésére (helyettesítő: dr. Lakos Gábor) 10 órától 12 óráig kerül sor. RÉSZLETEK 

 

2020. 03. 19.

xVÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY - Szakorvosi Rendelőintézet
- Rendkívüli működési rend lépett életbe a Szakorvosi Rendelőintézetben
- Kérjük, hogy bármilyen egészségügyi problémával, kérdéssel ELŐSZÖR TELEFONON JELENTKEZZEN A SZAKORVOSOKNÁL!
- A rendelőintézet területére belépni mindenkinek csak hőmérséklet ellenőrzést követően, és az ellátásra érkezőknek a kiadott kérdőív kitöltését követően lehet! Lázas beteg a rendelőintézet területére csak abban az esetben léphet, ha beutalóján, vagy külön dokumentumon a háziorvos jelzi, hogy a kockázati szűrése megtörtént!
- Szájmaszk viselése a rendelőintézet területén MINDENKI számára kifejezetten ajánlott a környezet védelme érdekében!
- A liftet egyszerre csak 1 fő, és 1 fő kísérő használhatja!
- A várakozó betegeknek a rendelőintézet területén egymástól legalább 1,5-2 méter távolságot kell tartaniuk!
- A rendelőintézetben csak olyan beteg kerülhet ellátásra, akinél ezt sürgős szükség (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése) teszi indokolttá, ÉS a biztonságos ellátás személyi és tárgyi feltételei a járóbeteg szakellátás körében biztosítottak! Az ellátás külön előjegyzés szerint történik.
- A meglévő előjegyzési rendszer érvényét veszti, a sürgős, járóbeteg szakkellátásban ellátandó betegek új előjegyzési rend szerint vehetik igénybe az ellátást!
- RÉSZLETEK
- RENDELÉSI IDŐK

 

2020. 03. 17.

EGÉSZSÉGÜGY - Házi- és gyermekorvosi ellátás
- A 65 év feletti orvosok és szakdolgozók rendelkezésre állását távkonzultáció formájában írták elő. A távkonzultáció jelen esetben a telefonon vagy elektronikus csatornákon keresztül történő anamnézis-felvételt, edukációt és esetlegesen az e-recept írást jelenti.
- Kérünk mindenkit, hogy bármilyen egészségügyi problémával, kérdéssel először telefonon jelentkezzen a háziorvosánál! 
- Az egészségügyi alapellátásban részt vevő orvosok rendelési idejükben telefonon a fenti linken olvasható telefonszámokon érhetőek el.
- A gyermekorvosi rendelések esetében kérjük, hogy függetlenül a gyermekorvosi ellátás helyettesítésétől, a gyermekorvost annak a körzetnek a rendelési idejében keressék, amelyikhez területileg tartoznak!

 

2020. 03. 17.

×VÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY
- Dr. Misuth Gábor 2020. március 9-én, otthon vizsgált, majd kórházba utalt betegének koronavírus tesztje tegnap pozitív lett, ezért a vele kontaktusba került háziorvost járványügyi megfigyelésre helyezték a mai naptól március 23-ig. Első rendelési napja március 24-én lesz.
- Doktor úr jól van, tünetmentes, a vele kontaktusba került személyeket, így az általa ellátott betegeket, ezért nem szükséges járványügyi megfigyelés alá helyezni a járási tiszti főorvos által küldött tájékoztató szerint.
- Doktor úr távdiagnosztikában, tanácsadásban rendelési időben mobil telefonon március 24-ig is elérhető.

 

2020. 03. 16.

EGÉSZSÉGÜGY - Házorvosi és gyermek házirovosi információk egyeztetése folyamatban, kérjük türelmüket! (03.17. 12:03)

EGÉSZSÉGÜGY - Szakorvosi Rendelőintézet www.monorszakrendelo.hu
- A Monori Szakrendelőben is különleges intezkedések kezdődtek meg az alábbi rendelkezés szerint. 2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor.
- További részletek a fenti linkre kattintva olvashatóak!

EGÉSZSÉGÜGY - Fogorvosi alapellátás és szűrővizsgálatok
- Az Emberi Erőforrások Miniszterének rendelete értelmében, a fertőzésveszély elkerülését szolgálja, hogy a monori fogorvosi alapellátás keretében is csak sürgősségi ellátás nyújtható. A kapacitásoknak a védekezésre való biztosítása miatt pedig a módosítás felfüggeszti a népegészségügyi szűrővizsgálatokat. RÉSZLETEK

 

 

A lenti linkre kattintva olvashatják Monor Város Önkormányzata és a helyi operatív törzs által hozott döntéseket, melyek az óvodákra, bölcsődére, szociális ellátásra, hulladékszállításra vonatkozik; valamint a Monorra vonatkozó közérdekű információkat, nyitvatartásokat, ügyfélfogadási tájékoztatókat!

LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK