Új közúti mérnökség épül a város határában

2020. április 9., csütörtök, 09:46

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megkezdte a város külterületén, az M4-es út csomópontjának közelében egy új, kombinált mérnökség építéséhez szükséges előzetes munkálatokat.

A várost elkerülő, idén februárban átadott M4-es gyorsforgalmi út kivitelezésekor tudni lehetett, hogy az útszakasz üzemeltetéséhez új - külön beruházás keretében megvalósuló - üzemmérnökség építése szükséges. A NIF Zrt.-től, mint a beruházás megrendelőjétől kapott tájékoztatás szerint az M4-3111 forgalmi csomópont (Monortól Péteri felé található csomópont) közelében megkezdődtek a Monori kombinált mérnökség megvalósításához szükséges munkálatok.

Fotó: unitef.hu, M6, Bátaszéki mérnökség

A beruházó a megvalósításhoz szükséges területeket megszerezte; valamint rendelkezésre állnak az engedélyezési tervek és az építési engedélyek. A Péteri útról is látható, márciusban lezajlott munkálatok az előzetes régészeti feltáráshoz tartozó munkafázisok voltak. Tájékoztatták továbbá az önkormányzatot, hogy a kiviteli tervek készítése még nem zárult le. A jövőben, a kiviteli tervek szállításának és a kivitelezési forrás rendelkezésre állásának függvényében - várhatóan 2021-ben -, indulhat meg a kivitelezés.

Az állami közutak kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a leendő új mérnökségről mintegy 60 km gyorsforgalmi szakasz és a megyei közúti feladatok ellátását kívánja megvalósítani a jövőben. Az új, kombinált mérnökség átveszi a meglévő monori üzemmérnökség feladatkörét is.