Tudnivalók a gyógyszertárak működéséről

2020. április 30., csütörtök, 08:54

A veszélyhelyzetben Monorra vonatkozó közérdekű információkat, nyitvatartásokat, ügyfélfogadási tájékoztatókat az alábbi linkre kattintva: Legfontosabb információk a veszélyhelyzet ideje alatt

__________________________________________________________________

2020. 04. 30.

xVÁLTOZÁS× GYÓGYSZERTÁRAK
- 2020. április 30-ától már bizonyos gyógyászati segédeszközök (GYSE) is rendelhetőek eRecepten, azonban kiváltásuk egyelőre csak a patikákban lehetséges. A veszélyhelyzetre tekintettel bevezetésre kerülő fejlesztés tovább csökkenti az orvos és beteg közötti személyes találkozások szükségességét.
- Részletek: Gyógyászati segédeszközök eRecepten

 

2020. 03. 16.

GYÓGYSZERTÁRAK
A mai bejelentés után fontos tudni, hogy patikák - így a monoriak is - az eddigi nyitvatartás szerint működnek!

 

KORÁBBAN

 

Az érvényben lévő veszélyhelyzetben a monori patikák működésében bevezett változásokról is tájékoztatást adunk városunk honlapján.

- Március 13-tól bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. RÉSZLETEK

- A monori gyógyszertárak egységesen azt kérik a vásárlóktól, hogy ne a patikában, hanem a bejárat előtt várakozzanak! A vásárlótérben egyszerre csak a működő gyógyszerkiadó ablakok száma szerinti vevő tartózkodjon!

GYÓGYSZERTÁRAK

Ügyeleti idő: szombaton 18.30 – 21.00 óráig, vasárnap, illetve munkaszüneti napokon reggel 8.00 – 21.00 óráig.

Készenléti idő: hétfőtől péntekig a településen legtovább nyitva tartó gyógyszertár nyitvatartási idejének végével kezdődik és másnap reggel 8.00 óráig tart. Szombaton, vasárnap, illetve munkaszüneti napokon 21.00 órakor kezdődik, és másnap reggel 8.00 óráig tart.

Készenléti idő teljesítése esetén a készenlétre kijelölt közforgalmú gyógyszertárnak 30 perces várakozási időn belül a betegforgalom rendelkezésére kell állnia, kizárólag sürgős gyógyszerkiadásra, aznap írt sürgős vényre!