Tájékoztató a vészhelyzetre tekintettel az egészségügyi szolgáltatók alapellátásában történő rendeléséről

2020. április 30., csütörtök, 07:23

Az Országos Tisztifőorvos - az EMMI rendelkezése alapján - kimondta, hogy a 65. életévüket betöltött orvosok és szakdolgozók lehetőség szerint ne találkozzanak beteggel személyesen 2020. március 16-át követően. Ugyanezen rendelkezés vonatkozik azon 65 évesnél fiatalabb alapellátási dolgozókra, akik olyan súlyos, krónikus betegséggel élnek, mely a COVID-19 vírusfertőzés esetén jelentősen rontaná az életkilátásaikat.

Az Országos Tisztifőorvos a személyes betegellátás alól felmentett orvosok és szakdolgozók rendelkezésre állását távkonzultáció formájában írta elő. A távkonzultáció jelen esetben a telefonon vagy elektronikus csatornákon keresztül történő anamnézis-felvételt, edukációt és esetlegesen az e-recept írást jelenti.

Az Országos Tisztifőorvosi rendelkezés felhívja a figyelmet arra, hogy az alapellátó praxisok dolgozói gondoskodjanak arról, hogy a légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás és nehézlégzés) mutató beteg lehetőleg ne keresse fel személyesen a háziorvosi rendelőt.

Szükség esetén a légúti tünetet mutató beteg vizsgálata kizárólag a megfelelően elkülönített módon történhet.

Az Országos Tisztifőorvosi rendelkezés felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben a páciens légúti tünetekkel (láz, köhögés, torokfájás), de nehézlégzés nélkül a rendelőhöz érkezik, akkor az alapellátó praxis személyzete jogosult utasítani a pácienst arra, hogy térjen vissza otthonába, és az ellátást távkonzultáció keretein belül folytassák. Az ellátás tehát nem tagadható meg, de távkonzultáció keretén belül folytatható. Ugyanez a helyzet minden olyan páciens esetében, akiknek személyes vizsgálata nem tűnik feltétlenül indokoltnak.

Az Országos Tisztifőorvosi rendelkezés felhívja a figyelmet arra, hogy az akut légúti tünetekkel rendelkező pácienst otthonában vizsgálni tilos. Ha nincs nehézlégzése, akkor telefonos távkonzultáció történjen. Ha nehézlégzése van, akkor az Országos Mentőszolgálatot kell értesíteni.

Az otthonukat elhagyni képtelen páciensek otthoni gondozása is elsősorban távkonzultáció keretén belül történik. Amennyiben orvosi vizsgálat szükséges, úgy hozzájuk olyan orvos nem mehet ki, aki akut betegekkel találkozik, hanem vagy Önkéntes orvosok és szakdolgozók lássák el őket, vagy súlyosabb esetben hívják fel a háziorvosi ügyeletet vagy az Országos Mentőszolgálatot.

 

A fentiek alapján kérjük, hogy bármilyen egészségügyi problémával, kérdéssel ELŐSZÖR TELEFONON JELENTKEZZEN A HÁZIORVOSÁNÁL!

 

Az egészségügyi alapellátásban részt vevő orvosok rendelési idejükben telefonon az alábbi számokon érhetőek el:

 

Háziorvosok:

1. számú felnőtt körzet: Hegedüsné Dr. Kiss Gabriella, Tel: 06-30-457-2900

2. számú felnőtt körzet: Dr. Dékány Gyula, Tel: 06-20-949-1802, 06-20-498-5440

3. számú felnőtt körzet: Dr. Orosz Edit helyett Dr. Keresztúri Imre, Tel: 06-29-999-238

4. számú felnőtt körzet: Dr. Misuth Gábor Tel: 06-30-371-9095

5. számú felnőtt körzet: Dr. Rados Mária helyett Dr. Keresztúri Imre, vagy Dr. Burzuk Valéria Tel: 06-29-785-160

6. számú felnőtt körzet: Dr. Zsédely Ferenc, Tel: 06-29-999-239.

 

Gyermekorvosok:

1. számú gyermek körzet: Dr. Pálfi Zsuzsanna Katalin helyett Dr. Bükki Veronika, Tel: 06-20-425-3090

2. számú gyermek körzet: Dr. Lakos Gábor, Dr. Kissné Dr. Hajduhegyi Ágnes, Dr. Bükki Veronika, Dr. Külüs Ilona tel: 06-29-999-237

3. számú gyermek körzet: Dr. Bükki Veronika tel: 06-29-999-232

 

(A gyermekorvosi rendelések esetében kérjük, hogy függetlenül a gyermekorvosi ellátásnak a helyettesítéssel történő megvalósítására a gyermekorvost annak a körzetnek a rendelési idejében keressék, amelyikhez területileg tartoznak.)

 

Szakorvosi Rendelőintézet www.monorszakrendelo.hu

 

2020. 05. 11. 15:10

×VÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY - Szakorvosi Rendelőintézet
- Az egészségügy szakaszos újraindítását elrendelő intézkedéseket követően új betegellátási rend és működési rend lépett életbe a Szakorvosi Rendelőintézetben.

 

2020. 04. 14. 10:45  xVÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY - Szakorvosi Rendelőintézet
- Április 14-től új rendelési időpontok léptek életbe a Szakorvosi Rendelőintézetben; melyekről az alábbi linkre, IDE KATTINTVA tájékozódhat!

 

2020. 03. 30. xVÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY - Szakorvosi Rendelőintézet
- Március 30-tól újabb intézkedéseket vezettek be a Szakorvosi Rendelőintézetben. A belépés előtt a lázmérés és a szűrő kérdőív kitöltése kötelező. Láz, köhögés, fulladás esetén a beteget kizárólag előzetes háziorvosi szűrésről szóló igazolással fogadnak!
- Szájmaszk viselése mindenki számára kötelező!
- A szakrendeléseken csak előzetes mérlegelést követően, halaszthatatlan ellátást igénylő betegeket fogadnak.
- Gyógyszer felírását lehetőleg e-mailben, vagy telefonon kérhetik.
- Minden korábban kiadott időpont törlésre került!
- Szakrendelési időpontok, laborvizsgálatokról tudnivalók IDE KATTINTVA érhetőek el!

 

2020. 03. 24. xVÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY
- A Nemzeti Népegészségügyi Központ március 29-ig megfigyelés miatt lezárta a monori Szakorvosi Rendelőintézet tüdőgondozóját!

 

2020. 03. 19. xVÁLTOZÁS× EGÉSZSÉGÜGY
- Rendkívüli működési rend lépett életbe a Szakorvosi Rendelőintézetben
- Kérjük, hogy bármilyen egészségügyi problémával, kérdéssel ELŐSZÖR TELEFONON JELENTKEZZEN A SZAKORVOSOKNÁL!

 

2020. 03. 16.
- A Monori Szakrendelőben is különleges intezkedések kezdődtek meg az alábbi rendelkezés szerint. 2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor.

 

Fogorvosi alapellátás és szűrővizsgálatok
- Az Emberi Erőforrások Miniszterének rendelete értelmében, a fertőzésveszély elkerülését szolgálja, hogy a monori fogorvosi alapellátás keretében is csak sürgősségi ellátás nyújtható. A kapacitásoknak a védekezésre való biztosítása miatt pedig a módosítás felfüggeszti a népegészségügyi szűrővizsgálatokat. RÉSZLETEK

Védőnői Szolgálat
- A fennálló veszélyhelyzet időtartama alatt a Monori Védőnői Szolgálat működése is eltér a korábban megszokott rendtől.
RÉSZLETEK