Sebészeti szájmaszkkal segíti az időseket az önkormányzat

2020. április 22., szerda, 11:15

Monor Város Önkormányzata sebészeti szájmaszkot juttat el minden 65 év feletti lakos részére, ezzel segítve a leginkább veszélyeztetett korosztályt. Darázsi Kálmán polgármester az intézkedéssel kapcsolatban is elmondta, hogy fontos az idősekre vonatkozó szabályok és kérések betartása!  A maszkokal együtt elküldött levélben továbbra is arra kéri az érintetteket, hogy lehetőség szerint ne hagyják el lakásaikat; maradjanak otthon! A kihordásra kerülő maszkok abban az esetben kellhetnek, ha például a postás érkezik, vagy halaszthatatlan ügyben kell személyesen találkozniuk valakivel. 

Monoron 3300-nál is több 65 év feletti címzett él, ők fejenként két maszkot kapnak a napokban. A jelentős mennyiség miatt a beszerzés közel két hetet vett igénybe, a támogatásról szóló döntés már április elején megszületett. A folyamat részeként minden háztartás részére névre szóló borítékot kellett címezni, ami szintén sok időt és jelentős logisztikát igényelt. A maszkok többségének kihordásában Monor Város Önkormányzat képviselő-testületének tagjai aktív szerepet vállalnak, a tegnapi napon ők kezdték meg a címzettek felkeresését. Belterületen az önkormányzat munkatársai is közreműködnek majd a postázásban; míg a külterületi címekre a mezőőri őrszolgálat tagjai segítenek kijuttatni a borítékokat.

A tervek szerint a hétvégéig minden 65 év feletti címzett részére eljutnak a sebészeti szájmaszkok. Kérjük, hogy viseljék, ha szükséges; ha pedig megtehetik, akkor maradjanak otthon még a követező hetekben is!