Májustól havi egy alkalommal viszik el a szelektív hulladékot

2020. április 28., kedd, 13:56

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a kialakult veszélyhelyzet miatt a házhoz menő csomagolási hulladék (sárga zsák) és zöldhulladék gyűjtésének gyakoriságát - az eddigi kétheti elszállítás helyett - havonta egy alkalomra módosítja. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a szolgáltató így tudja biztosítani a kommunális hulladékszállítás zavartalan ellátását.

A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg sárga zsákból 1 darab, zöld zsákból 2 darab cserezsákot biztosítanak. A csomagolási hulladék bármely átlátszó vagy áttetsző zsákban, illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is kihelyezhető a megadott gyűjtési napon. A szolgáltató kéri, hogy fokozott gondossággal járjanak el a hulladékok tömörítésével kapcsolatban, hogy ezzel is csökkenjen a kihelyezésükhöz szükséges zsákok mennyisége!

A közszolgáltatói szerződés keretében a lakosság a kommunális hulladékszállításért fizet a szolgáltató részére, a DTKH a mostani intézkedéssel így egy önként vállalt, plusz szolgáltatását csökkenti. A havi egy alkalommal történő szállítással a szolgáltató eleget tesz a jogszabályi előírásoknak és az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási terv kötelezően előírt gyakoriságának.

A szolgáltató ezúton is kéri a lakosság megértését, észrevételeiket az ügyfélszolgálat elérhetőségein várják: 06-76/501-926, kecskemetugyfelszolgalat@dtkh.hu.

 

A szelektív hulladékszállítás időpontjai IDE KATTINTVA olvashatóak.