Újabb intézkedések országosan és Monoron is

2020. március 14., szombat, 15:05

Tisztelt Monori Lakosság!

Magyarország Miniszterelnökének március 13., péntek esti bejelentését követően több olyan intézkedést kellett tennünk, melyek egyre inkább érintik mindennapi életünket! Az első, hétfőtől életbe lépő változás, hogy iskoláinkat nem látogathatják a tanulók, digitális munkarend lép életbe. Ennek az új tanítási formának a rendjén, módszerein folyamatosan dolgoznak az illetékesek, ezek részleteiről az iskolákon, osztályfőnökökön keresztül fognak felvilágosítást kapni. Az iskolák nagyon indokolt esetben, kiscsoportokban gondoskodnak a gyermekfelügyeletről.

Monor Város Önkormányzata fenntartásában működő nevelési, szociális, gyermekjóléti intézményekkel, művelődési- és sportlétesítményekkel kapcsolatos döntéseket, folyamatosan frissülő információkat IDE KATTINTVA  olvashatják. Ezúton is köszönöm kollégáim, helyi intézmény- és létesítmény vezetők, ügyvezetők és az általuk vezetett munkavállalói csapatok munkáját!

Ebben a Monoron is példa nélküli, rendkívüli időszakban kiemelten fontos, hogy a városunkra vonatkozó, helyi döntésekről is hiteles, önkormányzati forrásból származó információk jussanak el a lakossághoz! A helyi operatív törzs által hozott intézkedések, döntések minden esetben városunk honlapján, a www.monor.hu oldalon jelennek meg, kérem, hogy erről a honlapról tájékozódjanak az érintettek!

Tisztelettel arra kérem a város lakosságát, hogy egyéni felelősségüket tartsák be ebben a kialakult helyzetben! Ha valaki betegnek érzi magát - köhögéssel, orrfolyással küzd, influenzaszerű tüneteket produkál -, kezdje meg tünetei csillapítását, magas láz esetén jelentezzen a megfelelő elérhetőségeken! Akinek lehetősége van rá, maradjon otthon, rendszeresen mossanak kezet, közösségi tereken kerüljék a testi kontaktust, különösen figyeljenek idősebb lakótársainkra!

Számítok a monoriak együttműködésére és megértésére a következő nehéz időszakban is!

Tisztelettel:
Darázsi Kálmán
polgármester