Tisztelt Monori Lakosok! Kedves Szépkorúak!

2020. március 20., péntek, 16:49

Kedves Szépkorúak!

Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a 70 év felettiekre, ezért nyomatékosan kérjük, hogy ne mozduljanak ki otthonról!

Amennyiben orvosi ellátásra van szükségük, ne induljanak el az orvosi rendelőbe, hanem telefonon lépjenek kapcsolatba háziorvosukkal vagy az orvosi ügyelettel (telefonszám: 06-29-999-200).

Ha felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, akkor a háziorvos értesíti a mentőket és a mentő kórházba szállítja Önt.

Sajnos megjelentek a rendkívüli helyzettel visszaélő csalók is, főleg az idős embereket célpontként kezelve. Kérek Mindenkit, hogy ne higgyenek nekik! Az Önkormányzat által biztosított segítségnyújtásban résztvevők minden esetben eredeti polgármesteri aláírással és pecséttel ellátott igazolást mutatnak fel, ezzel igazolják magukat.

Hétköznap 8.00 és 12.00 óra között várjuk mindazon 70 év felettiek jelentkezését, akik nem rendelkeznek olyan családtaggal, hozzátartozóval, ismerőssel vagy szomszéddal, aki segíteni tudna, ezért szeretnék kérni az Önkormányzat közreműködését az ellátásukról való gondoskodásban (étel házhoz szállításában, bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában) a 06-20-4277137, 0620-2630237, 0620-2641065, 0620-2649237 telefonszámokon.

Az erre vonatkozó kérelem letölthető (IDE KATTINTVA) Monor Város hivatalos honlapjáról, mely előre, vagy kollégáink segítségével is kitölthető.

Az ellátásról való gondoskodás keretében a kérelmező költségére történik a bevásárlás, gyógyszerbeszerzés stb. Kérjük, hogy a várható nagy igénybevétel miatt, több napra előre próbálják összeírni, mely alapvető élelmiszer beszerzésére van szükségük.

 

Tisztelt Monori Lakosok!

Önök előtt is ismert, hogy Magyarországon jelenleg veszélyhelyzet van. Kérem, hogy ennek megfelelően minimálisra csökkentsük az egymás közötti találkozást, kerüljük az érintkezést.

Napról napra újabb szintre emelkedik a koronavírus-járvány elleni védekezés. A Kormány és az operatív törzs rendelkezéseit, ajánlásait figyelembe véve az élet minden területén módosítjuk a helyi szabályozásokat is – egészségünk védelme és a monoriak biztonsága érdekében. Az aktuális változásokról a www.koronavirus.gov.hu a www.monor.hu és a https://www.facebook.com/MonorHivatalosOldala/ oldalon folyamatos tájékoztatást kapnak.

 A mostani körülmények a költségvetési kérdésekben is krízismenedzsment bevezetését indokolják, azaz minden forrást a megelőzésre, védekezésre kell tartalékolnunk. Prioritás: a járványügyi védekezés, az önkormányzat működőképességének garantálása, önkormányzatunk intézményeiben és cégeiben a munkavállalói álláshelyek, a közszolgáltatások fenntartása és a kötelező feladatok ellátása – ezek a mostani intézkedésekkel biztosítottak.

A városban működő közoktatási intézmények a Kormány döntésének megfelelően bezártak, valamennyi Óvoda és a Bölcsőde is átmenetileg bezárt, azonban ügyeleti rendszerben azon szülők gyermekeit fogadják kiscsoportokban, akik munkaviszonnyal rendelkeznek és feltétlenül dolgozniuk kell. A gyermekek étkeztetése a KÖVÁL Zrt.-n keresztül változatlanul biztosított, az ételt - az igény benyújtását követően - a gyermekek szülei előrecsomagolva, dobozban vehetik át a körzetes óvodákban, iskolások vonatkozásában a Kossuth Lajos Általános Iskola konyháján hétköznap 11.00 és 13.00 óra között, illetve óvodás és iskolás gyermekek esetében – ha a szülő ezt így kéri - a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tabán Tanodájában hétköznap 11.30 és 13.00 óra között.

A Könyvtár, a Művelődési Központ, a Piac, a Sportcsarnok, a Sportpálya és az Uszoda bizonytalan ideig bezárt, a városi rendezvények 2020. augusztus 31. napjáig nem kerülnek megtartásra!

Vigyázzunk magunkra és egymásra! Aki teheti, maradjon otthon!

 

Darázsi Kálmán
Monor Város Polgármestere