Újabb rendkívüli intézkedések

2020. március 19., csütörtök, 10:16

Darázsi Kálmán polgármester ma, március 19-én reggel hívta össze Monor Város Önkormányzatának képviselő-testületét, ahol a helyzet ismertetése mellett újabb döntéseket is születtek.

Városunk polgármestere tájékoztatta a testületet az elmúlt napok helyi döntéseiről és a jövőre vonatkozó további intézkedéseket is kezdeményezett. A kialakult, és várhatóan tovább nehezedő helyzetre tekintettel,  augusztus 31-ig minden, helyben meghirdetett, nyilvános program, rendezvény, fesztivál elmarad! Szintén érintik a módosítások a helyi, civil szervezetek támogatására kiírt pályázatokat, melyek beadása felfüggesztésre kerül. A város vezetői számítanak megértésükre ezekben az ügyekben!

Darázsi Kálmán ismételten felhívta a figyelmet, hogy kiemelten fontos az idősek védelme és felügyelete! Kérte a képviselőket, hogy továbbítsák az idősebb monori lakosok felé, hogy ne menjenek közösségbe; bevásárlásaikra, gyógyszereik kiváltására kérjék meg rokonaikat, ismerőseiket! Zárt térben kellő távolságot tartva, a higiéniai teendőket szerint, rendszeresen kezet mosva találkozzanak családtagjaikkal! A polgármester azt kéri a monoriaktól, hogy vegyék fel a kapcsolatot rokonaikkal, hogy akinek szüksége van segítségre, az a közvetlen a családtagjaira számíthasson! Monor Város Önkormányzata a jövőben közreműködik az egyedülálló idősek bevásárlásaiban, kérjük, hogy ezügyben járjanak el körültekintően! Jelezzék igényüket 8-12 óra között a 06-20/427-71-37 telefonszámon; töltsék ki előre, vagy kollégáink segítségével az INNEN LETÖLTHETŐ kérelmet! Ezt követően Monor Város Önkormányzata által kiadott kitűzővel és pecsétes írásos igazolás birtokában, nyugta ellenében átveszik kollégáink a vételárat, majd intézik el a szükséges bevásárlást.

A fenti, időseket érintő felhívást levélben minden 70 év feletti monori lakosnak is eljuttat a napokban a polgármester!

Az egyre szigorodó szabályok betartása mindannyiuk közös érdeke, számítunk a monoriak fegyelmezettségére és megértésére!