Helyi összefogás és felajánlások segítenek

2020. március 26., csütörtök, 14:24

A Monoron dolgozó egészségügyi, szociális és más, személyes jelenlétet igénylő munkakörben dolgozók munkáját is számtalan felajánlás, közösségi kezdeményezés igyekszik segíteni. Az elmúlt napokban kialakult példamutató helyi összefogás is mutatja, hogy a lakosság többsége - lehetőségeihez mérten - igyekszik kivenni a részét a szokatlan helyzetben. Ha csak annyit tud tenni Ön is, hogy otthon marad, az is nagy segítség!

Az egészségügyi, gyógyszertári dolgozók részére tették a legtöbb, széles körből érkező felajánlást. Helyi kertészet egy-egy tő tavaszi virágot juttatott el részükre; önszerveződő csoportok maszkvarrással támogatják őket - és a Kövál dolgozóit; éttermek, üzletek és szurkolói csoportok működnek közre a napi étkezésük ellátásában és gondoskodnak tisztitószereik pótlásáról. Érkeztek a napokban maszk varráshoz gumiszalag; rászorulók kisállatai részére állateledel; teherszállító járművek használatára és informatikai eszközökre vonatkozó felajánlások is az önkormányzathoz; valamint helyi személyszállító vállalkozások is közreműködnek az idősek napi ellátásában.

A Monori Mentőállomás részére kiemelt fontosságú a gépjárművek fertőtlenítése, melynek hatékonyságát egy ózongenerátor beszerzésével lehet növelni. Ennek érdekében az önkományzat gondoskodott ennek megrendeléséről, mely várhatóan pénteken érkezik meg. Az eredetileg tervezettnél nagyobb kapacitású eszköz helyi használatával nem kell minden egyes fertőtlenítésre Budapestre menniük a fontos szerepet betöltő mentő gépjárműveknek! Helyi vállalkozók pedig egy-egy mosó- és szárítógép adományozásával tudták segíteni a monori mentősök munkáját.

A Monori Polgárőr Egyesülettel is történtek egyeztetések a napokban, hogy mivel tudnak hozzájárulni a városban felmerülő feladatokhoz. Április 8-án pedig mindenki - aki egészséges és megfelel a feltételeknek - segíthet három élet megmentésében, hiszen rendkívüli véradásra kerül majd sor Monoron.

Az önkormányzat nevében ezúton is köszönjük közreműködésüket! Kérjük, ha további támogatást szeretnének nyújtani, keressék fel közvetlenül az érintetteket, vagy jelezzék levélben a titkarsag@monor.hu e-mail címen.

Kérjük, ha annyival tud segíteni, hogy lehetőségei szerint otthon marad; tegye meg, ez mindannyiunk közös érdeke!