Március 22-én nem lesz kisállatbörze

2020. február 13., csütörtök, 15:16

Frissítés március 11-én: a börze elmarad!

Szervezői közlemény: https://www.mgksz.hu/elmarad-a-monori-kisallatvasar.html?PHPSESSID=307o187ji10o5jlgdl904elpv3

---------------------------------
Hosszú évek óta a város egyik legnagyobb látogatottságú eseményeinek számítanak a Monoron rendezett kisállatbörzék. Talán nem mindenki tudja, hogy a programot a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége rendezi, a börzékhez sokáig a monori vásárteret bérelték.

Jól látszott az elmúlt években, hogy az eddigi helyét már kinőtte a rendezvény. A több ezer árus és ugyanennyi látogató fogadására a város széli, egy úton megközelíthető helyszín már közel sem volt ideális. A környékbeli lakosok jogos panaszai rendszeresen érkeztek az önkormányzathoz, ennek is köszönhető, hogy a felek új helyszínt kerestek a kisállatbörzének. A szervező Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége most hozta nyilvánosságra, hogy az idei első börze időpontja március 22., helyszíne pedig az egyesület által megvásárolt, 4-es főút melletti 11 hektáros külterületi ingatlan lesz.

A szövetség honlapján, az mgksz.hu oldalon megjelent közleményt változtatás nélkül közöljük:

"A 2020-as év egyik legfontosabb szövetségi eseménye az új '”monori börze”, az MGKSZ Kisállatvásár átköltöztetése és megvalósítása.
A bürokratikus rendszer okozta gátak leküzdése, ahogy a technikai feltételek biztosítása is komoly feladatot jelent. Az elnökség azon dolgozik, hogy a börze átköltöztetése sikeresen valósuljon meg, azonban ne várja senki, hogy az új helyszínen már az első alkalommal minden tökéletesen fog működni. Mindenki türelmére és segítségére lesz szükségünk ahhoz, hogy az MGKSZ tulajdonában lévő terület és létesítményei fokozatosan kiépüljenek, és kialakuljon az új rendszer. Közösségünk a siker érdekében jelentős anyagi áldozatot hozott. A beruházás infrastrukturális része elkészült, a rendezvény engedélyei folyamatban vannak.

Elnökségünk az első börzét 2020. március 8-ra tervezte, azonban a törvényesség betartása miatt az illetékes hatóság csak 2020. március 12-től tudja engedélyezni a vásárt. Mivel a következő hétvégén nemzeti ünnepünk lesz, így az új helyszínen az első börze időpontja 2020. március 22.

Az MGKSZ Kisállatvásár Házirendje hamarosan olvasható lesz honlapunkon.

Ezúton is szeretném megköszönni a kisállatvásár költöztetése érdekében végzett munkát minden közreműködőnek!

Sikeres börzézést kívánok, találkozzunk 2020. március 22-én az új börze helyszínen!
 

Dr. Pintér József Zsolt
MGKSZ elnök"