Uszodai fejlesztésekre nyert támogatást a Monori Sportegyesület

2020. január 14., kedd, 08:23

A tavalyi sikeres pályázat után újabb 8,5 millió forint támogatást nyert a Monori Sportegyesület a Városi Uszoda korszerűsítésére. A pozitív döntést követően 2020 végére valósulhatnak meg a most megfogalmazott célok. A Magyar Úszó Szövetség infrastruktúra fejlesztési keretéből így két év alatt közel 17 millió forint értékű fejlesztést lehet megvalósítani a sokak által látogatott uszodában.

A mostani támogatásnak köszönhetően a hétköznapi vendégek és a versenyszerűen úszók is találkozhatnak majd az újításokkal. Új mobil személyemelő segíti majd a mozgásukban korlátozottakat az uszodában, továbbá beszerzésre kerül egy új medence porszívó valamint a versenyek eredményhirdetésekor használatos dobogó. A versenymedencében új létrákat helyeznek el, illetve kicserélik a víz hőmérsékletét és minőségét szabályozó hőszivattyúkat is. A támogatás fontos része, hogy év végére újabb hat rajtkő cseréje történik meg, így a nagymedence mindkét végén korszerű rajtkövek várják majd a versenyek résztvevőit.

- A Magyar Úszó Szövetség olyan tagszervezetek pályázatát támogatja, akik versenyrendszerükben folyamatosan és eredményesen szerepelnek. Az újabb elnyert támogatás, Nagy András vezette Úszószakosztály által végzett magas színvonalú munkának is köszönhető. Fontos, hogy az Uszodában sportoló gyermekek és az ide látogató vendégek milyen körülmények között töltik szabadidejüket. A korábbi támogatásból megújult a teljes belső medencetér világítás, új sávelválasztó kötélzetet és jelzőzászlókat vásárolhattunk, ezek a fejlesztések a nagyközönség kényelmét is szolgálják, a versenyzőink pedig a legkorszerűbb rajtkövekkel készülhetnek a megyei és országos megmérettetésekre – mondta el Zátrok Tamás a Monori Sportegyesület elnöke.

A beruházások és a szükséges fejlesztési igények összeállításakor a Monori Sportegyesület szorosan együttműködött a KÖVÁL Zrt-vel és Monor Város Önkormányzatával.